GÖRÜNTÜLÜ

Tertip Komitesi Üyesi Yıldırım: Her kes Paris’te olmalı

Yürüyüşün tertip komitesi ve TJK-E üyesi Rojda Yıldırım, Avrupa’da yaşayan bütün Kürtleri protesto yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için 9 Ocak Cumartesi günü Fransa’nın başkenti Paris’te kitlesel bir yürüyüş gerçekleşiyor. Yürüyüşün tertip komitesi ve TJK-E üyesi Rojda Yıldırım, Avrupa’da yaşayan bütün Kürtleri protesto yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen failler henüz bulunmuş değil. Katil zanlısı Ömer Güney’in tutuklu bulunurken Kürtler 3 yıldır faillerin ortaya çıkması için eylemler yapıyor.

Bu yılda Paris’te bir dizi anma etkinlikler düzenleniyor. En büyük kitlesel eylem ise Cumartesi günü yapılacak. Yürüyüş Tertip Komitesi ve TJK-E Üyesi Rojda Yıldırım, cinayetin faillerin bulunması ve katliamları kınamak için yürüyeceklerini belirterek, “9 Ocak katliamının hesabını sormak ve kadın cinayetlerine karşı o gün kimse evinde kalmasın. Halkımız 9 Ocak günü Paris’e gelmelidir” dedi.