TJK-E: 20 bini aşkın kadın CTP’ye mektup gönderdi

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), tecride karşı 20 bin kadının İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’ye mektup gönderdiğini belirterek, “CPT’den görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

ÖNDER APO'YA ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında 19 Nisan'da başlattıkları CPT'ye mektup gönderme kampanyasını üç aydan az bir süre içinde birçok ülkeden binlerce kadının katılımıyla yürüttüklerini ve tamamladıklarını duyurdu.

Faşist TC devleti Rêber Apo’yu 41 aydır ailesi ve avukatları ile görüştürmeyerek dünyada görülmemiş bir hukuksuzluğa imza atmıştır. Rêber Apo’ya uygulanan tecrit politikaları soykırım politikalarının bir devamı olarak sürdürülmektedir. Diktatör Erdoğan katliam ve işgal saldırıları ile Kürt Özgürlük Hareketini bitirmeyi hedeflese de bu kendi bitişi olacaktır. Gerillanın direnişi ve Kürt halkının demokratik mücadelesi bu planları alt-üst etmiş, Rêber Apo’nun demokratik, kadın özgürlükçü, ekolojik paradigması büyük bir kriz yaşayan kapitalist sisteme karşı alternatif olmuştur. 

ULUSLARARASI KURUMLAR ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Diktatör Erdoğan Ortadoğu'da daha fazla hakimiyet kurarak hem iktidarını kalıcı kılmaya hem de Neo Osmanlıcılık hayallerini gerçekleştiren lider olarak tarihe geçmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte bölgede savaş, katliam, göç, tutuklamalar, kadın üzerinde şiddet, tecavüz ve femicide geliştirerek halkın yaşam alanlarına işgal ve kaos getirmektedir. Sözde demokrasi söylemleri ile kurulan tüm uluslararası kurumlar ve ülkeler bu soykırım politikalarına seyirci kalarak üç maymunu oynaması diktatör Erdoğan iktidarına yeşil ışık yakarak bu soykırım politikalarını desteklediklerini göstermektedirler. 

Kürt halkına dönük soykırım politikaları ve mutlak tecrit uluslararası güçlerin sorumluluğundadır. İşkenceyi Önleme komisyonu CPT’de bu soykırım politikaların bir devamı olarak kendi görevlerinin dışındadır. CPT İmralı’da devam eden mutlak tecridi ortadan kaldırmak için gerekli yaptırımları uygulamalı ve bu konuda gözlemci heyetin raporlarını dünya kamuoyuna sunmalıdır. Avrupa konseyinin sorumluluğunda olan bu kurumun görevini ve misyonunu yerine getirmeli, Türkiye'nin oyalama politikalarına izin vermemelidir. 

20 BİNİ AŞKIN KADIN CPT’YE MEKTUP GÖNDERDİ

Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında 19 Nisan'da başlattığımız CPT' ye mektup gönderme kampanyasını birçok ülkeden binlerce kadının katılımıyla yürüttük ve tamamladık. 3 ay sürdürdüğümüz CPT’ye mektup gönderme kampanyası kapsamında 20 bini aşkın kadın gönderdikleri mektuplar ile CPT’ye görevini hatırlatarak görevini yerine getirmeye çağırdılar. Rêber Apo'ya uygulanan ağırlaştırılmış tecrit bir an önce bitirilerek, durumu ve sağlığı ile ilgili tatmin edici bir raporun açıklanması gerekmektedir. Bizler bir kez daha CPT’den görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde tarih karşısında hesap vereceklerdir.

Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında eylemlerimize yeni kampanya ve eylemler ile devam edeceğiz. Biz kadınlar Rêber Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyor ve buna sağlayana kadar aralıksız eylemlerimizin devam edeceğini belirtiyoruz.

KÜRT KADINLARI AYAKTA OLACAK

Aynı zamanda faşist Türk devletinin işbirlikçi ve ihanetçi KDP ile Kurdistan topraklarına dönük devam eden işgal saldırılarına karşı da mücadeleyi daha fazla büyüteceğimizi belirtiyoruz. Bir yandan işgal saldırıları düzenleyen faşist Türk devleti diğer yandan Kurdistan topraklarını ateşe vermekte, ekolojik bir kırım gerçekleştirmektedir. Kürt kadınları ve halkı her zaman olduğu gibi bugün de bu saldırılara karşı ayakta olacaktır.

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı 'Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' hamlesi etrafında mücadeleyi büyütmeye ve işgal saldırılarına karşı direnişi büyütmeye çağırıyoruz."