TJK-E: 3 kadın devrimci anısına mücadeleyi yükselteceğiz

TJK-E, Paris katliamının üçüncü yıldönümü arifesinde dün Silopi’de 3 özgürlük yürüyüşçüsünün katledildiğini belirtti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sevê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Bütün bir yaşamlarını kadın özgürlük ve Kürdistan halkının özgürlüğüne adayan 3 kadın devrimcinin anısına sonuna kadar bağlı kalmak, mücadeleyi yükseltmek boynumuzun borcudur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Paris katliamının üçüncü yıldönümü arifesinde dün Silopi’de 3 özgürlük yürüyüşçüsünün katledildiğini hatırlatarak, “Yıllardır Kürt halkına ve kadın özgürlük mücadelesinde onurlu bir duruş sergileyen Sevê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ın katliamcı Türk devleti tarafından bilinçli ve hedefli katledilmesi bizlerde büyük bir öfke yaratmıştır” dedi.

“Botan kazanırsa tüm insanlık kazanacak” diyen bu inançla günlerdi Silopi’de kadınlarla birlikte direnişin en önünde yer alan 3 kadın devrimcinin katliamcı çetelerin hedefi olduğuna da dikkat çeken TJK-E şunları kaydetti: “Hunharca katledilen Pakize, Sevê ve Fatma arkadaşlarımızın katledilmesi, protesto etmeye hazırlandığımız Paris katliamının yıldönümüne denk geldi. Bu acımızı çoğaltırken, öfkemizi büyütmektedir. 

23 gündür Silopi'de direnen halkın yanında yer alan DBP PM üyesi Sevê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Uyar'ın katledilmelerini nefretle kınıyoruz. 

Bütün bir yaşamlarını kadın özgürlük ve Kürdistan halkının özgürlüğüne adayan 3 kadın devrimcinin anısına sonuna kadar bağlı kalmak, mücadeleyi yükseltmek boynumuzun borcudur.

Sevêler, Pakizeler, Fatmalar, Sakineler, Leylalar ve Rojbinler asla unutulmaz… İntikamları mutlaka ama mutlaka alınacaktır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, yarın yapacağımız tüm yürüyüşlerde Fatma, Seve ve Pakize'nin fedai duruşları örnek alınmalı ve 3 kadın devrimcinin anısına bağlı kalınmalı. Bunun için yarın yapacağımız tüm yürüyüşlerde Sakine, Fidan, Leyla kadar Sevê, Pakize ve Fatma yoldaşların anılarına bağlı kalmanın mücadele ve direnişi yükseltmeden geçtiği bilinci ile kadın ve halk düşmanı TC devletine ve katliamcı çetelerine öfkemizi gösterelim.”