TJK-E: Pirsus’taki saldırı AKP devletinden bağımsız değildir

JK-E, “Pirsus'ta gerçekleştirilen saldırı AKP devletinden bağımsız değildir, bu saldırı IŞİD gibi insanlık düşmanı bir tecavüz ordusunu kendi sınırları içinde besleyen ve koruyan AKP'nin organize bir saldırısıdır” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde SGDF üyelerine yönelik saldırıyı kınayan TJK-E, “Pirsus'ta gerçekleştirilen saldırı AKP devletinden bağımsız değildir, bu saldırı IŞİD gibi insanlık düşmanı bir tecavüz ordusunu kendi sınırları içinde besleyen ve koruyan AKP'nin organize bir saldırısıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), DAİŞ karanlığına karşı direnerek halkların umudu ve ortak direniş kalesine dönüşen Kobanê’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç’ta bekleyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırıyı kınadı. TJK-E, yaşamını yitirenlerin ailelerine, yoldaşlarına ve halklara başsağlığı dileklerinde bulundu.

“Pirsus'ta gerçekleştirilen saldırı AKP devletinden bağımsız değildir, bu saldırı IŞİD gibi insanlık düşmanı bir tecavüz ordusunu kendi sınırları içinde besleyen ve koruyan AKP'nin organize bir saldırısıdır. 5 Haziran günü Amed'de bomba patlatanlar, Ağrı provokasyonunu gerçekleştirenler, 25 Haziran'da Kobanê saldırısını düzenleyenler, Cudi'de ve Lice'de ormanları yakanlar ile bugün SGDF'li gençleri katledenler aynı zihniyetin, aynı suç örgütünün mensubudur” diyen TJK-E, Rojava devriminin yarattığı kazanımlara tahammül edemeyen ve her fırsatta bu kazanımlara fütursuzca saldıran AKP’nin DAİŞ ile işbirliğini alenen ilan ettiğine dikkat çekti.

Halkların, kadınların, muhaliflerin, sosyalistlerin ve bütün demokrasi çevrelerinin AKP-DAİŞ’in bu ortaklığına karşı aynı cephede yer alma ihtiyacının elzem olduğunu belirten TJK-E, “Bu ihtiyaç bugün Pirsus'ta bir kez daha açığa çıkmıştır.

PYD'yi IŞİD'den daha tehlikeli bulan, Kobanê-Cizîr kontonlarının birleşmesi karşısında kontrolünü kaybeden, YPG ve YPJ'nin ilerleyişi karşısında kendi kalesini kaybetmişçesine saldırgan bir dil kullanan AKP, İŞID ile ittifakını güçlendirmiştir. Kurdistane Bakur'da ise PKK'yi çatışmaya çekmek için bütün kirli yöntemler devreye konulmuştur. AKP açıkça bir savaş devletine dönüşmüştür. En son bugün Pirsus'ta gençlerimize yönelik gerçekleştirilen vahşi ve alçakça saldırı bunun en somut göstergesidir.

TJK-E olarak Avrupa'da yaşayan bütün kadınları, halkları ve demokratik çevreleri AKP-IŞİD ittifakına karşı birleşmeye, bu insanlık düşmanları karşısında onur mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. ‘Birlikte direndik, birlikte inşa edeceğiz’ diyerek Kobanê'ye yol alırken katledilen gençlerimizin hesabını sormak boyun borcumuzdur. ‘Birlikte direnişe, birlikte devrime’!” dedi.