TJK-E: Sokaklara çıkalım, yaşamı durduralım!

Açıklamada, 27 Ocak'ta (yarın) Avrupa Konseyi önünde tamamlanacak olan eyleme de yoğun katılım çağrısı yapıldı.

TJK-E, Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı saldırılara karşı, her yerde eylem düzenlemeye çağırdı.

Yazılı açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Koordinasyonu, Türk devletinin sömürgeci ve soykırımcı saldırılarına sert tepki göstererek, direniş cephesinin büyütüleceğini belirtti. 

'Her yer Cizre, her yer Sur' şiarıyla harekete geçeceğini duyuran TJK-E, "İnsanlığımızdan utanmak istemiyor ve bu suça ortak olmak istemiyorsak, bugün sokaklara çıkma ve yaşamı durdurmanın zamanıdır. 28 insanımız şu an can çekişiyor. Bunlardan 4'ü katletildi. Direniş ve eylemlerimizle onlara can olacağız" dedi.

KÜRT KADINLARINA ÇAĞRI

Açıklamanın devamında, tüm Kürt kadınlarına ve kadın hareketlerine direnişi sahiplenme çağrısı yapılırken, şunlar da belirtildi:

"Her anne Kürdistan'da yaşanan çocuk vahşetlerine sessiz kalmamak için, çocuğunun gittiği okula bir mektup yazarak ya da sözlü biçimde tepkisini göstererek, çocuğunu üç gün okula göndermemelidir. Anneler, öldürülen ve buzdolabında saklanan Kürt çocukları için UNICEF'in şubelerine gitmeli ve yürüyüş yapmalıdır. Kürt kadınları, bu süreci güçlü bir biçimde örgütleyerek artık sonuç alıcı eylemleri geliştirmelidir."

Açıklamada, 27 Ocak'ta (yarın) Avrupa Konseyi önünde tamamlanacak olan eyleme de yoğun katılım çağrısı yapıldı. 

'BULUNDUĞUMUZ HER YERDE HAREKETE GEÇELİM'

TJK-E, açıklamasının sonunda da şunları ifade etti: "Bundan sonrası için yapacağımız sokak eylemlerinde, insan zincirleri oluşturarak esaret altına alınan Kürdistan'ın özgürlüğüne destek ve dayanışma talebimizi gerçekleştirmeliyiz. Tüm bileşenlerimiz tek gündem olarak bulunduğu her yerde harekete geçmelidir."