TJK-E, tecride ve Türk devletinin saldırılarını protesto eylemlerine katılım çağrısı-YENİLENDİ

TJK-E, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıları genelde, Kürt kadınlarını özelde Türk devletinin terörünü protesto etmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

TJK-E, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıları genelde, Kürt kadınlarını özelde Türk devletinin terörünü protesto etmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile 4 Nisan 2015 tarihinden itibaren haber alınamaması, gelişen savaşın korkunç boyutları, Kuzey Kürdistan’da gelişen halk direnişi karşısında devlet ve AKP hükümetinin geliştirdiği saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.

Saldırılar karşısında Avrupa’da yaşayan Kürt halkının her geçen gün eylemlerini arttırarak devam ettirdiği de vurgulanan açıklamada, “Bu katılım ve tepkilerin hızından hiçbir şey kaybetmeden sürmesi gerekmektedir. Çünkü mevcut durumda Avrupa ülkelerinin de bu saldırılar karşısındaki tepkileri ve politikalarından öyle anlaşılmaktadır ki bu tavırsızlık ve sessizlik bu suça ortak olmaktır. Bunun en bariz örnek geçtiğimiz günlerde AHİM'in Türk devletinin uyguladığı sokağa çıkma yasağının kaldırılması karşısında aldığı tutum olmuştur. Türk devletinin faşizan uygulamaları, fiziki katliam ve siyasi soykırımlarına karşı tavrı sahibi olmamak, sessiz kalmak cinayetlere ortak olmaktadır. Kürt kadınları olarak Avrupa’nın ulusal ve uluslararası kurumlarının Kürdistan’da yaşananlara karşı içinde bulundukları durumu kabul etmeyeceğiz. Bu durum bir halkın kaderiyle oynamaktadır. Bu anlamda önümüzdeki günlerde ulusal ve ulusal kurumların hedef alınmadığı eylemlere devam edilecektir. Bu eylemlere başta tüm örgütlü kadınların katılımıyla seslerini daha da yükseltmeleri beklenmektedir. Savaşa, katliamlara ve her türlü siyasi soykırıma dur diyebilmek için yarın çok geç olacaktır bilinciyle eylemlere katılmak tarihidir. Tüm ulusal ve uluslararası kurumlara halkımız karşısındaki görevlerini yerine getirmelerini dayatmak için eylem halinde olacağız. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan eylemlere kadın hareketi olarak aktif katılım sağlanacak aynı zamanda bazı günler Kadın Hareketi tarafından öncülük edilerek yürütülecektir” dedi.

Avrupa’daki Kürt kadınlarının organize ettiği eylem planlaması şöyle:

İsviçre'de BM önünde 25-27 Ocak tarihleri arasında oturma eylemleri ve miting olacaktır. Bu eylemde 27 Ocak günü kadın hareketi öncülük edecektir. Bu temelde İsviçre de yaşayan tüm Kürdistanlı kadınların yoğun bir şekilde 27 Ocak günü BM önünde biraya gelmesi beklenmektedir.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, 3 gün boyunca Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde oturma eylemi düzenleyecek. AK önünde KCD-E ve TJK-E tarafından düzenlenecek eyleme Almanya’nın güneyi ve Fransa’nın Strasbourg kenti ile çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katılacak.

25, 26, 27 Ocak tarihlerinde yapılacak eylem boyunca Avrupa Konseyi’nde heyetlerle görüşmeler yapılacaktır. Eylem her gün 08:00-17:00 arasında yapılacaktır. 27 Ocak günü TJKE’nin öncülük yapacağı eyleme Strasbourg ve Almanya'nın güneyinde yaşayan Kürdistanlı kadınlar katılacaklardır.

26-29 Ocak günlerinde Almanya’nın başkenti Berlin de federal parlamento önünde yapılacak olan oturma eyleminin 29 Ocak günü Kürt kadınları öncülüğünde gerçekleştirilecek ve Berlin ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla bir yürüyüş yapılacaktır.

Almanya’nın NRW Eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Kürt kadınları öncülüğünde 30 Ocak’ta saat 13:00 de Köln HBF önünde bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirecektir.

Almanya’nın Baden Wüttenberg eyaletinde yaşayan Kürtler de yine Kürt kadınları öncülüğünde Kalsruhe şehrinde Stephanplatz’da saat 14:00 de bir araya gelerek insan zinciri oluşturacaktır.

Kadın Hareketi öncülüğünde 30 Ocak günü  Almanya'nın Frankfurt, Darmstad, Mainz, Giessen  ve çevresinin yaşayanların katılımı ile Frankfurt hauptbahnhof önünde saat 14:00'te bir yürüyüş gerçekleştirilecek.