TJK-E ve KCD-E, 9 Ocak'ta Paris'e çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCD-E), 9 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Ortak yazılı açıklama yapan TJK-E ve KCD-E, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen üç devrimci Kürt kadın için düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

Aradan geçen vakte ve onca bilgi-belgeye rağmen Fransız devletinin, Türk devletinin yaptığı infazlara ilişkin açıklama yapmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, katliamın ardından ses kayıtları ve MİT'e ait belgelerin ortaya çıktığına, buna rağmen Türk devletinin rolünün karanlıkta bırakıldığına değinildi.

'KATLİAMLAR DİRENİŞ VE ÖRGÜTLENMEYLE AŞILIR'

"2016 yılının 9 Ocak'ında yine Paris'teyiz ve katliamcı güçleri lanetliyoruz. Katliamcı güçlere karşı direniş ve mücadele ile tüm komplo ve saldırıları boşa çıkaracağız" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Bu yıl 9 Ocak Katliamı'nı protesto etmenin çok ayrı önemi bulunmaktadır. Bu yıl, bir taraftan Paris Katliamı'nın soruşturması tamamlanmış, davanın 2016 yılında görülmesi gündemdeyken, diğer yandan Bakure Kürdistan'da öz yönetim direnişleri ile ortaya çıkan demokratik ve özgür Kürdistan statüsüne sahip çıkma ve selamlama aşamasıdır. Bu iki duruma karşı Kürt kadınları ve halkı, yıllardır mücadele veriyor. Bir yandan katliamların aydınlatılmasını istiyor, diğer yandan Kürt sorununun kalıcı bir çözüme kavuşması ve statü için büyük bedeller ödüyor. Beş aydır Kürdistan'da 'taş üstünde taş bırakmayan' sömürgeci Türk devleti, Kürdistan'ı boşaltırken büyük fiziki soykırımlar gerçekleştirerek 'en iyi ölü Kürt' demek istemektedir. Bu sömürgeciliğe karşı 7'den 70'e halkımız, kadınlarımız ve gençlerimiz direniyor. Halkımız, başta Paris olmak üzere tüm katliamların ancak direniş, mücadele ve örgütlenme ile aşılacağını biliyor. Bunun için Sur, Cizre, Silopi, Silan, Nusaybin, Dargeçit'te sömürgeciliğe karşı özgür ve özerk Kürdistan şiarı ile öz yönetim ilanlarına gitmiştir."

'KATLİAMLARI LANETLEYECEĞİZ, KÜRDİSTAN'I SELAMLAYACAĞIZ'

Açıklamanın sonunda, "9 Ocak'ta Paris'te yapılacak yürüyüşte hem katliamları lanetleyecek, hem de Kürdistan'ı selamlayacağız. Tüm kadınlar, Kürdistanlılar, sosyalistler, demokratlar ve dostlarımız 9 Ocak'ta Paris yürüyüşüne katılmalıdır" denildi.