TJK-F 5. Kongresini yaptı

Tevgera Jinên Kurd li Fransayê (TJK-F) 5. Kongresi’ni, Fransa’nın başkenti Paris’te yaptı.

TJK-F KONGRESİ

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Fransa’nın 13 merkezinden kadın meclisleri ve kadın komünlerinden yaklaşık 100 delege katıldı. Delegelerin yöresel kıyafetleri dikkat çekti.

Kongrenin yapıldığı salona Paris’te katledilen Kürt devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezinde katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posteri asıldı.

Kongre divan seçiminin ardından Kürdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı ve siyasal değerlendirmeler ile devam etti.

Siyasal gündem değerlendirmesinde 21. yüzyılın kadın devriminin yüzyılı olduğu Rojva kadın devrimi ile birlikte Kürt kadın hareketinin bütün dünya kadınları tarafından ilgiyle takip edildiği ve dünya kadınlarının kadınlardan beklentisinin olduğu vurgulandı.

Bir yıllık çalışma raporunun okunup değerlendirilmesi ardından, yeni dönemde kadın özgürlükçü eksende çalışmaların nasıl yürütüleceği üzerine tartışma yürütüldü.

Kongrede 3 kişilik sözcülerin seçilmesi ardından, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları ile sona erdi.