Türk devleti BM önünde protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırılar BM Genel Merkezi önünde protesto edilirken, konuya ilişkin bir dosya BM yetkililerine sunuldu.

Türk devletinin Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırılar BM Genel Merkezi önünde protesto edilirken, konuya ilişkin bir dosya BM yetkililerine sunuldu.

Türk Devletinin Kürdistan’ın birçok merkezinde ilan edilen öz yönetimlere yönelik geliştirdiği toplu katliam yapmaya dönük saldırıları İsviçre Kadın Hareketi öncülüğünde İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Merkezi önünde protesto edildi.

Cenevre merkezi tren istasyonu önünde bir araya gelen çok sayıda kişi buradan BM merkezi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Türk devletinin saldırıları lanetleyen ve Kürdistan’daki direnişi selamlayan pankart ve dövizler taşıyan kitle sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil TC Kürdistan’dan defol”, “ Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” sloganları attı.

Yürüyüş boyunca yine Türk devletinin katliamlarını deşifre etmek amacıyla hazırlanan Fransızca bildiriler dağıtılırken, yürüyüşün ardından BM Merkezi önünde bir miting düzenlendi.

Düzenlenen mitingde İsviçre Kadın Hareketi adına bir konuşma yapan Nesrin Yazar, Türk devletinin Kürdistan’da geliştirdiği saldırılara dikkat çekti. Yapılmak istenen katliamlara rağmen Kürt halkının öz yönetimlerden asla vazgeçmeyeceğini ifade eden Yazar, doğmamış çocukları bile katleden zihniyetin kaybetmeye mahkum olacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından bir heyet konuya ilişkin hazırlanan dosyayı BM yetkililerine teslim etmesi ile birlikte eylem sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.