Üç kadın için Fransız Konsolosluğuna siyah çelenk

Paris'te üç kadının katledilmesinin yıl dönümünde, Fransız Konsolosluğuna siyah çelenk bırakıldı. Eylemde konuşan HDK Eş Sözcüsü Tuncel, katliamdan Türkiye'nin sorumlu olduğuna dikkat çekti.


Paris'te üç kadının katledilmesinin yıl dönümünde, Fransız Konsolosluğuna siyah çelenk bırakıldı. Eylemde konuşan HDK Eş Sözcüsü Tuncel, katliamdan Türkiye'nin sorumlu olduğuna dikkat çekti. Kürt Halk Önderi Öcalan'a dönük tecridin derhal kaldırılmasının istendiği eylemde, polis provokasyon yaratmak itedi.
KJA İstanbul Koordinasyonu, üç Kürt kadın siyasetçi Fidan Doğan, Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez'in Paris'te 2013 yılında katledilmelerinin yıl dönümünde, İstiklal Caddesi üzerindeki Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel'in de katıldığı eylemde, "Jin jiyan azadî", "Kadın devrim özgürlük" sloganları atıldı. Kadınlar adına konuşan KJA İstanbul Koordinasyonu üyesi Yeşim Keleş, üzgün olduklarını ancak yas tutmadan mücadelelerini yükselteceklerini belirterek, "Biz yas tutmayacağız. Onların mücadele kararlılığını ve direniş ruhuyla yürüyeceğiz" dedi. 

KADINLARA MÜCADELE VE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Keleş, 'katliamın faillerinin belli olduğunu, aynı kanlı ellerin Silopi'de de üç kadını daha katlettiğini' belirtti. Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Kürt kadınının özgürleşme mücadelesini verenlerin hedef seçildiğini ifade eden Keleş, "Bu devrimci kadınların hepsi onurlu duruşları ile kendilerini Kürt kadınının özgürlük mücadelesine adayanlardır. Anlaşılıyor ki bu devlet bilinçlenen ve direnen, örgütlü kadından, Kürt kadın iradesinden çok korkmaktadır" diye konuştu. "Biz kadınlar ancak örgütlenerek bu ve buna benzer katliamları önleyebiliriz" diyen Keleş, tüm kadınları mücadele etmeye ve örgütlenmeye çağırdı.

TUNCEL: TÜRKİYE KATLİAMDA YER ALDI

Tuncel ise üç devrimci kadın şahsında barış ve umudun hedeflendiğine dikkat çekti. Barış çabalarına devam edeceklerini vurgulayan Tuncel, Türkiye istihbaratının da katliamın içinde yer aldığının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Urfa'da yaptığı bir mitingde "cemaatin parmağı var" sözleri ile itiraf edildiğini söyledi.

TECRİDİN KALDIRILMASI İSTENDİ

Katliamcı zihniyetin Kürdistan'da devam ettiğinin altını çizen Tuncel, Silopi'de katledilen üç kadın siyasetçiyi hatırlatarak, "Kadınlar şahsında barış katledilmeye devam ediliyor" dedi. Tuncel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin de derhal kalkmasını istedi. 

POLİSTEN PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Tuncel'in açıklaması sırasında polis amiri, "terör örgütü propagandası yapmayın, konuşmanızı bitirin" diyerek provokasyon yaratmak istedi.