Üç kadının anmasında öz yönetime destek

Stuttgart'ta, Paris'te katledilen üç devrimci kadın anıldı. Anmada, infazlarla kadın özgürlüğünün de hedeflendiğine dikkat çekilerek, öz yönetimlere destek çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde, 9 Ocak 2013 günü Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için anma etkinliği yapıldı.
Organizesini Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (SDTKM) yaptığı etkinlik, Pazar günü saat 14.00'te çok sayıda Kürdistanlı ve dostunun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe, Arif Engizek ve TKJB aktivisti Delal Rubar konuşmacı olarak katıldı.

'ÖZ YÖNETİMLERİ SAHİPLENEREK CEVAP OLACAĞIZ'

Anma etkinliğinde ilk sözü alan Engizek, tarihten günümüze kadar egemenler, hep hakimiyetlerini sürdürmek istediklerini, buna karşı da halkların mücadelesinin devam ettiğini söyledi. Engizek, üç kadın devrimcinin, Kürtlere dönük imha konseptinin parçası olarak katledildiğine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda, Kuzey Kürdistan'daki öz yönetim direnişlerine vurgu yapan Engizek, direnişe destek çağrısı yaptı.
Rubar ise Paris'teki infazlar ile Kürt kadınının özgürlüğünün de hedeflendiğini; bunun aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan uluslararası komplonun devamı olduğunu kaydetti. Rubar, "Katliama, kadın örgütlülüğünü büyüterek, öz savunmayı geliştirerek ve öz yönetimleri sahiplenerek cevap olacağız" dedi.
Anma etkinliği, üç kadının anılarının anlatımıyla sona erdi.
 

...