Üç merkezde ‘adalet’ eylemi

Almanya’nın Düsseldorf, Münih ve Hollanda’nın Arnhem kentlerinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması için ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf, Münih ve Hollanda’nın Arnhem kentlerinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması için ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

Kürt Kadın Barış Bürosu CENİ ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E Düsseldorf  öncülüğünde yapılan adalet eylemine bu hafta Bochum Kadın İnisiyatifi üyeleri katıldı. Fransa konsolosluğunun önünde bir araya gelen eylemciler bildiri okuyarak Paris katliamının arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için çağrıda bulundu. 
 
Bochun Kadın İnisiyatifi adına yapılan konuşmada Kürt halkına karşı yürütülen imha politikalarında kirli ittifakların olduğu ve tarihten bugüne kadar Kürt halkının pazarlık konusu yapıldığına” vurgu yapıldı. Herkesin serhildan ruhu ile bu oyunları bozmak için alanlarda olması gerektiği belirtildi.

Eylemde Almanca, Kürtçe ve Fransızca sık sık “Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi, şehit namirin”, “Unutmayacağız unutturmayacağız'' sloganlarını haykırın kitle 9 Ocak Paris Merkezi yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı yaptı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de “adalet ve aydınlık” eylemi düzenlendi.

Sara Kadın Komünü öncülüğünde düzenlenen eylem her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı.

Eylemde üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğrafları ile Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı. Eylemde yapılan konuşmada Fransa’nın suskunluğunu bozmamasının suça iştirak ettiği anlamına geldiği belirtildi.

ARNHEIM

Hollanda’nın Arnheim kentinde de belediye önünde Paris katliamının aydınlatılması için “adalet” eylemi yapıldı. Paris’te katledilen 3 devrimci Kürt kadınının katillerinin açığa çıkarılması talebinin içerdiği bildiriler de eylemde dağıtıldı.