Van’da kadınlar polis barikatını aşarak yürüdü

Van'da kadınlar, AKP'nin şiddet politikalarına karşı polis barikatlarını aşarak yürüdü.

Van'da kadınlar, AKP'nin şiddet politikalarına karşı polis barikatlarını aşarak yürüdü.

Van'ın Esenler Mahallesi'nde, "sokağa çıkma yasağı", sivil infazlar ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla KJA öncülüğünde yüzlerce kadın toplandı. Kadınlar, Kürtçe ve  Türkçe sloganlarla Şengal Kadın Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman, HDP Van milletvekilleri Tuğba Hezer, Adem Geweri, Bedia Özgökçe Ertan, Barış Anneleri Meclisi aktivistleri, KJA aktivistleri, HDP-DBP il-ilçe örgütleri, ilçe belediye eş başkanları ve STÖ temsilcileriyle halk katıldı.

POLİS ENGELLEYEMEDİ

Kitlenin yürüyüşe geçmesi üzerine polisler açıklamanın yapıldığı alanı özel harekat timleri, TOMA’lar ve panzerlerle çevirdi. Yüzlerce çevik kuvvet polisi kitlenin önüne geçerek barikat kurdu. Bunun üzerine kadınlar şiddete karşı yürüyeceklerini ve buna hiçbir gücün engel olmayacağını belirterek, polis  barikatını aşıp Şengal Parkı'na kadar yürüdü.

'BİR KEZ DAHA YANILACAKLAR!'

Burada yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Van Milletvekili  Bedia Özgökçe Ertan,  devletin tüm güçleri, panzerleri ve TOMA’larıyla bugün kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirecekleri yürüyüşü engellemeye çalıştığını söyledi. AKP hükümeti tarafından 7 Haziran’dan sonra başlatılan şiddet politikalarının artarak devam ettiğini kaydeden Ertan, Ekin Wan’ın bedeninin teşhir edilmesinin tüm Kürt kadınlarına yönelik bir saldırı olduğunu da dile getirdi. 'Saray entrikalarıyla sonuç alacaklarını sananların bir kez daha yanılacağını' vurgulayan Özgökçe, "Şu ana kadar 17 ilçede sokağa çıkma yasakları uygulandı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen her yerde kadınlar katledildi. Şimdi Sur ve Silvan’da yeniden sokağa çıkma yasakları ilan edilerek yeni katliam hazırlarının yapıldığı görülüyor. Tüm bunlara karşı biz kadınlar, direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.