Viyana'da, tecrit ve katliama karşı 'sessiz çığlık' eylemi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve öz yönetimleri sahiplenmek için eylemler başlatıldı.

Viyana'da, Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürdistan'daki katliamlara karşı eylemler başladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve öz yönetimleri sahiplenmek için eylemler başlatıldı.

Kentin en işlek caddelerinden Stephansplatz'ta Kürt Kadın Derneği AVESTA üyesi bir kadın, tecridi ve öz yönetim ilan edilen yerlerde uygulanan polis katliamlarını protesto etti. Eylemci kadın, dondurucu soğuğa rağmen saatlerce oturarak, aynızamanda tecrit ve katliamlara sessiz kalanları da ağzı bantlı şekilde protesto etti.

ALMANCA VE İNGİLİZCE BİLDİRİLER DAĞITILDI

Bir sandalyenin üzerinde ağzı bantlı şekilde oturan eylemcinin etrafinda ise Öcalan'ın flamaları asılırken, eyleme ilişkin hazırlanan çok sayıda Almanca ve İnglizce bildiriler dağıtıldı.

'NE SESSİZ NE DİRENİŞSİZ KALACAĞIZ'

Eylem hakkında konuşan Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı, "Reber Apo nun şahsında TC devleti ve AKP terörünün Kürdistan halkına uyguladığı sistematik tecride ve savaşa karşı yoldaşımız ağzını bantlayıp sessiz bir çığlık oldu. Ne tecride sessiz ne de savaşa direnişsiz kalacağız" diye konuştu.

Eş Başkan, önümüzdeki süreçte eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Eylem, bugün de yine aynı yerde saat 12.00'den itibaren devam edecek.

...