YJA Star gerillaları: Halk ve gerillanın mücadelesi zafer getirecek

YJA Star gerillaları, Kürtlere her yerde örgütlenerek etkin mücadele yürütme çağrısında bulundu. Hiçbir zulüm sisteminin örgütlü gerilla ve halk mücadelesi karşısında tutunamayacağını belirten gerillalar, direnişin büyütülmesini istedi.

YJA-Star Gerillası Jiyan Eruh, gerillanın Kürt halkının özgürlüğü için sonuna kadar direneceğini, bu direnişin her geçen gün daha da büyütüleceğini söyledi. Eruh, "Bizler bunun için mevzilerde kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Bugün mücadelemiz en güçlü dönemini yaşıyor ve oldukça da tarihi bir aşamadan geçiyoruz. Gerilla ve halk birlikte bu mücadele sürecini büyüterek, özgür geleceği garantiye alacağız. Unutulmamalıdır ki, zafer kesinlikle direnen halkımızın olacaktır" dedi.

'HİÇBİR GÜÇ BU DİRENİŞ KARŞISINDA DURAMAZ'

YJA Star Gerillası Deniz Gever ise, örgütlü halk mücadelesiyle özgürlüğün gerçekleşebileceğine dikkati çekerek, Kürtleri her alanda mücadeleyi büyütmeye çağırdı. Gever, "Daha fazla örgütlenerek ve hiçbir kaygı gütmeden mücadele her alanda büyütülmelidir. Biz gerilla olarak her alanda direnişimizi büyüteceğiz. Gerilla ve halk direnişi gerçek anlamda birleşirse hiçbir güç bu direniş karşısında duramaz. Çünkü biz haklı bir mücadele yürütüyoruz ve güçlüyüz" diye konuştu.

'KÜRT HALKI MUHAKKAK KAZANACAK'

"PKK ile Kürt halkı yeniden varlığını kazandı. Bugün artık özgürlük aşamasındayız" diyen Gerilla Tara Maku da gerilla ile halkın ortak mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Maku, şunları kaydetti: "Özgürlüğü için mücadele yürüten halklar mutlaka kazanırlar. Çünkü hiçbir zulüm sistemi özgürlük mücadelesi yürüten halkların mücadelesi karşısında dayanamaz. Çünkü halklar haklılıklarını tarihten, toplumdan, kendi doğasından alır. Ortadoğu'da nice imparatorluklar kuruldu, nice zulüm sarayları inşa edildi ama hepsi de halkların haklı özgürlük mücadelesi karşısında yok oldular."

Maku, tüm toplumun; kadın, erkek, genç, yaşlı her yerde örgütlenmesi gerektiğini ifade ederken, "Halkımız onlarca yıldır bu zulüm çemberini kıra kıra bugünlere geldi, bundan sonra yine mücadeleyle özgürlüğünü garantileyecektir" diye belirtti. 

...