YJA Star gerillası Bulut için taziye

Nusaybin'de YJA Star gerillası Lütfiye Bulut için mevlit verildi. Mevlidin ardından yapılan basın açıklamasında Bulut için yapılan cenaze törenine saldırı protesto edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 22 Aralık’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA Star gerillası Lütfiye Bulut (Jînda Mardin) için Nusaybin'de Devrim Mahallesi Taziye Evi'nde mevlit verildi. Yüzlerce kişinin yanı sıra Nusaybin Belediye Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KJA, Mardin Din Adamları Derneği ve HDP-DBP yöneticilerinin katıldığı mevlitte özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Duaların okunmasının ardından Bulut için yapılan cenaze törenine yapılan saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan Demokratik İslam Kongresi (DİK) Yöneticisi Fahri Doğan, "Cenazelerimize dahi işkence etmeye başladılar, bunun dinde yeri yoktur. Peygamber efendimizin bu konuda özellikle verdiği hadisleri var" diye konuştu.

Cenazeye yapılan saldırının aynı zamanda İslam dinine de yapıldığını belirten Doğan, “ Ölen kişinin bu dünyayla ilişkisi kesilmiştir, cansız bedene zulmetmek tam bir vahşet anlamına geliyor. Bu kişilerin dinde yeri yoktur" dedi.

Açıklamada konuşan Barış Annesi Fahriye Akyüz ise "Erdoğan ve çeteleri Allah'tan korkmuyor mu? Erdoğan başka ülkelerde yapılan zulme göz yaşı dökerken, kendi ülkesinde ise cenazelere bile işkence yapıyor. Kadınların omzunda taşınan cenazeye ve kadınlara işkence ettiler. Bu zülüm daha nereye kadar? Bu topraklar bizim, Erdoğan çetelerini de alıp gitsin bizim topraklarımızdan" diyerek duruma tepki gösterdi. Açıklama konuşmaların ardından "Şehît namirin" sloganları eşliğinde son buldu.