GÖRÜNTÜLÜ

YJA-Star komutanlarından Berçelan: Saldırılara cevabımız olacak

YJA-Star komutanlarından Zozan Berçelan, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının karşılıksız kalmayacağını belirterek, “Biz gerilla güçleri olarak her zaman hazırız" dedi.

YJA-Star komutanlarından Zozan Berçelan, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının karşılıksız kalmayacağını belirterek, “Biz gerilla güçleri olarak her zaman hazırız. HPG ve YJA-Star gerillaları olarak bu saldırılara karşı cevabımız çok keskin olacak, herkes bunu bilsin.  Artık gerilla güçleri eskisi gibi yaklaşmayacak ve pasif bir konumda beklemeyecek. Artık her şey değişti. Cevabımız olacak" dedi.

Yaşanan bu süreci ANF'ye değerlendiren YJA-Star Komutanı Zozan Berçelan, başlatılan barış sürecinden sonra tekrardan bir savaş taraftarı olmadıklarını ancak Türk devletinin amacının imha ve tasfiye olduğunu belirterek, buna karşılıksız kalmayacaklarını söyledi.

Berçelan, AKP’nin seçim sürecinde HDP’nin barajı aşacağını anladıktan sonra sivil siyasete ve Kürt halkına yönelik bir baskı  furyası başlattığını belirterek, "Bunlardan sonuç alamayınca gerillaya yönelik hava saldırıları başlattı. Biz bütün bunlara rağmen Önderliğimizin 2013 yılında başlattığı ateşkes ve çözüm sürecine bağlı kalmak istedik. Bunun için de savaşmak istemedik. Ancak saldırılar gittikçe arttı. Bizim de sessiz kalmamız mümkün değil. 4 aydır Önderliğimizle görüşülemiyor. Yine 3 yıldan fazladır avukatlarıyla görüştülmiyor. AKP şunu çok iyi bilsin; bu tür saldırı ve sindirme politikalarıyla gerillanın iradesini kıramaz. Biz gerilla güçleri olarak her zaman hazırız. HPG ve YJA-Star gerillaları olarak bu saldırılara karşı cevabımız çok keskin olacak, herkes bunu bilsin.  Artık gerilla güçleri eskisi gibi yaklaşmayacak ve pasif bir konumda beklemeyecek. Artık her şey değişti. Cevabımız olacak" dedi.

‘GERİLLA SALDIRILARI CİDDİYE ALMIYOR’

AKP'nin 7 Haziran’da  aldığı yenilginin sonucunda siyasette oluşan tıkanmayı aşmak için savaş başlattığını vurgulayan Berçelan, devamla şunları söyledi: "7  Haziran seçimlerde AKP yenilgisiyle siyasette bir tıkanma oluştu. Bunu aşmanın yolunu da gerillaya yönelik askeri saldırılarda buldu. AKP’nin amacı PKK ve Kürt halkının tasfiyesidir. Bunu da çok iyi bilsin, bu hareketimiz yıllardır bir mücadele yürütüyor. Bu politikalar artık sonuç almıyor. Ne kadar kayıplarımız oluyorsa o kadar da kazanımlarımız oluyor. Bu  göz önünde olan bir şey. Yıllardır Medya Savunma Alanları’na yönelik bu tür saldırılar devam ediyor. Ciddi bir etkisi yok. Ama burada amaç, AKP’nin niyeti ve yaklaşımıdır. Yoksa gerilla bu saldırıları ciddiye almıyor. Bu saldırılarının amacı Zap ve benzeri bölgeleri denetime almaktır. Ama bunu 2008 yılında da denediler. O zaman başlarına ne geldiğini çok iyi biliyorlar. Şimdi de benzer şeyler gelir."

‘BARIŞA DA SAVAŞA DA HAZIRIZ‘

HPG ve YJA-Star gerillalarının Kuzey Kürdistan’da gerek saldırılara cevap ve gerekse saldırılar sonucunda yaşamını yitiren Şervan Varto’nun anısına eylemler gerçekleştirdiğini belirten  Berçelan, "Saldırılar oldukça biz de bu hamlelerle cevap olmak zorundayız. Yeni dönem için hazırlıklarımız devam etmektedir. Barışa da savaşa da hazırız. Bizim için artık halk devrimin yolu açılmıştır. Rojava bunu gösteriyor. Kuzey Kürdistan halkı da hazır. Artık topyekun halk savaşı dönemidir" diyerek, "Gençlerimiz buna göre örgütlenmeli. Baskılara, tutuklama ve gözaltılara karşı çıkılmalı, bunları kabul etmemeliler. Yönlerini dağlara vermeliler” çağrısında bulundu.