YPJ Şengal’in kuruluş yıldönümü mesajı

YPJ Şengal Komutanlığı: Yaşadığımız acılardan edindiğimiz tecrübelerle kendi savunma birliklerimizi oluşturduk ve oluşumdan kısa bir süre sonra Şengal'in kurtarılması için mücadelemizi hızlandırdık.

YPJ Şengal Komutanlığı, YPJ Şengal’in birinci kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “3 Ağustos fermanında en büyük acıyı ve kırımı şüphesiz ki biz Êzîdî kadınları yaşadık. Binlerce Êzîdî kadını esir alındı ve pazarlarda satıldı. Yaşadığımız acılardan edindiğimiz tecrübelerle kendi savunma birliklerimizi oluşturduk ve oluşumdan kısa bir süre sonra Şengal'in kurtarılması için mücadelemizi hızlandırdık” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Şengal Komutanlığı, 5 Ocak’ın YPJ Şengal’in kuruluş yıl dönümü olduğunu belirtti. 2014 yılındaki ferman sonrasında büyük imkansızlıklar ve zorluklar içerisinde Êzîdî kadınlarının örgütlülüğe kavuşturularak, savunma birliklerinin oluşturulduğu vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi: “3 Ağustos fermanında en büyük acıyı ve kırımı şüphesiz ki biz Êzîdî kadınları yaşadık. Binlerce Êzîdî kadını esir alındı ve pazarlarda satıldı. Yaşadığımız acılardan edindiğimiz tecrübelerle kendi savunma birliklerimizi oluşturduk ve oluşumdan kısa bir süre sonra Şengal'in kurtarılması için mücadelemizi hızlandırdık. Nasıl ki Şengal'in kurtarılmasında önemli bir rol oynadıksa bundan sonrasında da bu mücadelemiz ve eğitimlerimiz devam edecektir.

Bizler sadece Şengal'in kurtarılmasıyla kendimizi sınırlamıyoruz. Bugün hala Tel Afer’de, Musul'da binlerce Êzîdî kadını esir olarak bulunuyor. Bizim yeni yılda ve kuruluşumuzun birinci yıldönümünde esas hedefimiz tüm esirlerimizin kurtarılmasıdır. Bundan dolayı mücadelemizi bu bölgelerin özgürleştirilmesinde de sürdüreceğiz. Bizler Êzîdî kadınlarının yaşam güvencesi olarak bölgedeki DAİŞ belasına karşı tüm Irak topraklarında özelde de Êzîdî kadınlarının esir olarak bulunduğu Musul bölgesinin kurtarılmasında yine öncü bir güç olarak rolümüzü oynayacağız.

Kuruluşumuzun birinci yıldönümü vesilesiyle tüm esir Êzîdî kadınlarının kurtarılmasının ve güvenliğinin sağlanmasını temel görevimiz bilerek mücadelemizi yükseltme sözümüzü yeniliyor ve ülkesine, özgürlüğüne bağlı tüm Êzîdî kadınlarını birliklerimize katılmaya çağırıyoruz.

Ortadoğu'da savunması olmayan bir halkın yaşamının sürekli tehlikede olduğu gerçeğiyle savunma birliklerimizi güçlendirmeyi ve yaşanacak yeni acıların önünü almayı temel görevimiz biliyoruz. Bu temelde YPJ Şengal birliğinin kuruluşu tüm halkımıza ve kadın özgürlük mücadelemize kutlu olsun.”