YPS-JIN’den yaşamını yitiren Zelal Dalgalı için açıklama

"Dorşîn arkadaşımızın eylemi Sur ve Cizre'de başta annelerimiz olmak üzere katledilen tüm insanlarımız içindir"

YPS-JIN tarafından 23 Ocak'ta zırhlı araçlara dönük yapılan saldırı sonrası çatışmada yaşamını yitiren YPS-JIN üyesi Zelal Dalgalı (Dorşin) için yapılan açıklamada, "Dorşîn arkadaşımızın eylemi Sur ve Cizre'de başta annelerimiz olmak üzere katledilen tüm insanlarımız içindir" denildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 23 Ocak tarihinde Kışla ve Zeynelabidin mahallelerini ablukaya alan zırhlı araçlara dönük yapılan saldırı sonrası çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPS-JIN üyesi Zelal Dalgalı Dorşîn Amed) için YPS-JIN Nusaybin tarafından yazılı açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada, yapılan eylemin Sur ve Cizre'de devlet güçleri tarafından katledilenler için yapıldığı belirtilerek, "Yoldaşımızın bu eylemi tüm katledilenlerin intikamıdır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada eylem sonucu bir kobra tipi zırhlı aracın imha edildiği bir zırhlı aracın ise darbelendiği belirtilerek, “Olayda yapılan ağır saldırıdan dolayı Dorşîn arkadaşımız şehit düşmüştür. Anısı önünde saygıyla duruyor 'yolu yolumuzdur' diyoruz" diye kaydedildi.