‘YPS-JIN saflarına katılalım, öz savunma direnişini büyütelim’

Amed YPS- JIN’ın kuruluşu ilan edildi. Amed YPS-JIN Komutanlığı, Amed halkına ve kadınlara YPS’yi ve YPS-JIN’ı güçlü sahiplenmeye, Amed’teki Kürt kadınlarını YPS-JIN saflarında direnişe katılmaya, öz savunma direnişini büyütmeye çağırdı.

Amed YPS-JIN Komutanlığı, içinden geçilen süreç ve Kürdistan coğrafyasında yaşananların Türk devleti ve AKP hükümetinin imhadan başka bir yaklaşımının olmadığını gösterdiğini kaydetti.  YPS JIN, AKP’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokratik ulus çözümü ve barış sürecinde halkların  kardeşliğini kendi dar çıkarlarına, iktidar hesaplarına kurban ettiğini belirtti.

YPS-JIN açıklamasında, “Temmuz ayıyla beraber Kürdistan dağlarını ve köylerini bombalayarak Kürtlere karşı topyekün bir imha süreci başlatmıştır. Bu imha süreci aylardır şehirlerimizde en vahşice, insanlık dışı uygulamalarla devam etmektedir. Aylardır sokağa çıkma yasaklarıyla olağanüstü hal sürecini geride bırakan vahşetiyle halkımızın iradesini kırmaya her gün daha da büyüyen özgürlük direnişini yok etmeye çalışmaktadır. Genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden toplumun tüm kesimlerine saldırmakta, en doğal insani ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirerek, aç ve susuz bırakarak, masum sivil insanlarımızın evlerine top atarak, halkımızı zorla göçerterek katliam politikalarını tüm yönleriyle sürdürmektedir. Sadece son beş ayda yüzlerce çocuk, kadın ve sivil insanımız katledildi” denildi.

Amed YPS-JIN Komutanlığı açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Şüphesiz bu varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama savaşında öncü güç başta fedakar Kürt anaları ve özgürlük arayışı hiç bitmeyen direnen Kürt kadınlarıdır. Erkek egemen sistem en başta uyanan Kürt kadını  şahsında yeşeren kurtuluş ve özgürlük umudunu katletmeye çalışmaktadır. Kürt halk önderimiz Abdullah Öcalan’ın demokratik barış çabalarına karşı başta Paris’te kadın özgürlük hareketinin sembolü olan Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez yoldaşları katledecek kadar gözü dönmüş olan erkek egemen devletçi zihniyet bu katliamların yıldönümünde öz savunma direnişinin olduğu yerlerde de kadın katliamlarıyla direnişin esas öznelerini katletmeye çalışmaktadır. En son katledilen üç kadın siyasetçi Pakize, Sêvê, Fatma yine Sur’da çocuklarının gözü önünde katledilen Melek Alpaydın Türk devletinin kadına karşı nasıl bilinçli bir saldırı içinde olduğunu göstermiştir.

Bu şehitler Kürt halkının değerleridirler. Bu değerlerin izinde yürümek buna layık olmak esas görevimizdir. Bu değerlerin anısına bağlılığın bir gereği olarak; Amed YPS- JIN’ın kuruluşunu ilan ediyoruz.

Bu saldırılar karşısında toplumunu ve kendini savunmak kadının en doğal hakkı ve görevidir. Kadına yönelik hiçbir saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Devletin her türlü imha amaçlı saldırılarına karşı direnişi yükselteceğimize yine kadına dönük devlet temelli yürütülen fuhuş, taciz, tecavüz gibi kadının iradesini kırmaya çalışan toplumu düşürme temelli egemen sistemin uygulamalarına karşı en sert mücadeleyi yürüteceğimize dair söz veriyoruz.

Bu temelde tüm yurtsever Amed halkımıza ve kadınlara çağrımız YPS’Yİ ve  YPS-JIN’ı güçlü sahiplenelim. Amed’ teki tüm değerli Kürt kadınlarını YPS-JIN saflarında direnişe katılmaya, toprağımızı ve halkımızı korumak için öz savunma direnişini büyütmeye çağırıyoruz.