Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Türk devlet terörüne karşı serhildana çağırdı

Zenûbiya Kadınlar Topluluğu, Türk devletinin Güney Kurdistan ve Rojava’daki işgallerine karşı Reqa Beledî Stadı'nda açıklama yaptı.

KADINLAR İŞGALE TEPKİ GÖSTERDİ

Reqa’da düzenlenen açıklamayı Zenûbiya Kadınlar Topluluğu sözcüsü Xûd El Îsa okudu. 

Açıklamada DAİŞ çetelerine karşı gerilla direnişine dikkat çekilerek, "Bölgenin çocukları olan gerilla güçleri, DAİŞ'e karşı direnişte destanlar yazarak serhildan ruhuyla bölgeyi ve halkları savunmak için Irak ve Başûrê Kurdistan’da nice hayatları kurtardı’’ denildi.

Topluluk, geçtiğimiz yıllarda Suriye ve Irak'ta "unutulmaz trajedilerin" yaşandığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu trajedide güvenliği ve huzuru kaybetmiş, ülkelerinden sürülmüş kadınlara, işkencenin en vahşi biçimleri uygulanmıştı. 3 Ağustos 2014'teki saldırılarda DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılan Êzidî kadınları her türlü işkenceye maruz kalmıştı.”

Açıklamada, "Türk devleti, işgal planını hayata geçirmek amacıyla gerillalara yönelik saldırılarda kullanmak üzere bine yakın DAİŞ çetesini Başûrê Kurdistan’a gönderdi. Türk devletinin DAİŞ ile iş birliği yapması, Suriye ve Irak halklarına karşı düşmanlığının boyutunu da açıkça ortaya koyuyor" diye belirtildi. 

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını kınayan Zenûbiya Kadınlar Topluluğu, şu çağrıyı yaptı: "Suriye ve Irak halklarımızı birlik olmaya ve teröre karşı serhıldana çağırıyoruz."