Zeynep Celaliyan için Hamburg'da eylem

Hamburg’da Zeynep Celaliyan için İran Konsolosluğu önünde miting düzenlendi. Celaliyan'a özgürlük istenen eylemde, Cumartesi günü DAİŞ'in protesto edileceği eyleme de katılım çağrısında bulunuldu.

Hamburg’da Zeynep Celaliyan için İran Konsolosluğu önünde miting düzenlendi. Celaliyan'a özgürlük istenen eylemde, Cumartesi günü DAİŞ'in protesto edileceği eyleme de katılım çağrısında bulunuldu.
Almanya'nın Hamburg kentindeki İran Konsolosluğu önünde, PJAK için faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 2008 yılından bu yana İran'da tutuklu bulunan Kürt kadın aktivist Zeynep Celaliyan’ın serbest bırakılması talebiyle miting düzenlendi. Rojbin Kadın Meclisi’nin öncülüğünde düzenlenen mitingde, Celaliyan‘ın şahsında tüm siyasi tutsaklar için özgürlük istendi.

İMZALARI TESLİM ALMAYI REDDETTİLER

Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistan (Doğu Kürdistan Özgür Kadın Hareketi - KJAR) ve Kürt Kadın Barış Bürosu CENÎ’nin çağrısıyla Avrupa’nin birçok yerinde "26/6 Free Zeynep Celaliyan!" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında bir hafta içerisinde Hamburg’da toplanan 800 imzayı İran başkonsolosu Abbas Badakhshan Zohouri’ye teslim etmek isteyen Rojbin Kadın Meclisi bileşenleri konsolosluğun güvenlik görevleri tarafından kapıda durduruldu. Ardından kapıya gelen yetkili, imzalarının teslim alınmasını reddederek, haftaya randevu vereceklerini açıkladı.
Miting sırasında yapılan konuşmalarda, Uluslararası 26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele Günü vesilesiyle İran rejiminin vahşet ve baskı politikası kınandı. Celaliyan’ın işkence ve elverişsiz koşullardan dolayı görme yetisini tamamen kaybetmekle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamalarda, Celaliyan’ın hemen tedavi edilmesi ve serbest bırakılması talep edildi.

CUMARTESİ GÜNÜ DAİŞ LANETLENECEK

Sık sık, "Tüm siyasi tutsaklara özgürlük" ve "Jin, jiyan, azadi" sloganlarının atıldığı miting, Cumartesi günü saat 14.30’da Hamburg Hachmannplatz’da insanlık düşmanı DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısıyla sona erdi.