Zeynep Celaliyan için imza kampanyası

Yekîtîya Star, İran'da 2008 yılından bu yana cezaevinde olan Zeynep Celaliyan için imza kampanyası başlatacağını duyurdu.

Doğu Kürdistan'ın Xoy kentinde ağır hastalığına rağmen 2008 yılından bu yana cezaevinde tutulan Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan için imza kampanyası başlatılacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Yekîtîya Star, Zeynep Celaliyan için 15 Ocak'ta hamle başlatılacağını duyurdu. 

'GÖZLERİ ARTIK GÖRMÜYOR'

Açıklamada, Zeynep Celaliyan'ın İran'da ağır işkence altında zor şartlarda kaldığı ve tedavi edilmediği belirtilerek, "Doktorlar daha önce eğer tedavi edilmezse gözlerini kaybedeceğini söylemişti. Görüşmek isteyen ailesi de hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Ağır yaşam koşullarının düzelmesi için Zeynep Celaliyan birçok defa açlık grevine girdi. İdam kararı kaldırılıp cezası müebbette dönüştüğü zaman da sağlığı için hiçbir adım atılmadı ve zindan koşulları düzeltilmedi. Zeynep Celaliyan'ın sağlık durumu gittikçe ağırlaşıyor. Gün geçtikçe gözünün durumu kötüye gidiyor" diye kaydedildi. 

Biran önce Zeynep'in durumuna müdahale edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Uzman doktorlar tarafından tedavi edilmeli. Herkese imza kampanyaya katılması için çağrıda bulunuyoruz" denildi.