GÖRÜNTÜLÜ

Zilan Moskova’da anıldı

Zeynep Kınacı, Moskova’da düzenlenen bir toplantı ile anıldı.

Zeynep Kınacı, Moskova’da düzenlenen bir toplantı ile anıldı. Toplantıda konuşan Moskova KJK üyesi Gulan Roj, “Zilan, Sema, Gulan, Beritan, Sakine, Fidan, Leyla yoldaşlar şahsında bilincimizi, ruhumuzu, dünyamızı yaratan ve mücadele gücümüzü yükselten şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor, özgürlük kazanacaktır diyoruz” dedi.

Moskova’daki kültür evinde yapılan halk toplantısına Kürt kurumları temsilcileri ve kadınları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra bir konuşma yapan Moskova KJK üyesi Gulan Roj, Kürt kadınlarının ulusal kurtuluş hareketlerinde bir benzeri olmayan bir özveri ve cesaret örneği sergilediklerini belirterek “PKK saflarında hayatlarını ortaya koyan kahraman Kürt kadınları Kürt halkının onuru, gururu ve yaşam kaynağıdır” dedi

Kınacı'nın gerçekleştirdiği eylem ile herkese anlamlı bir yaşamın nasıl yaşanması gerektiğini ve özgürlüğü tehdit edenlere karşı nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiğini anlattığını söyleyen Roj şöyle devam etti: "Siyaset sanatının eril zihniyetle örüldüğü çağımızda, Kürt kadınının öncülüğünde siyaseti özüne dönüştürme ve toplumu ahlaki, politik değerlerine kavuşturma düzeyi her geçen gün somutluk kazanmaktadır. Kadın özgürlük mücadelesinin özgür, eşit ve adalet felsefesiyle yarattığı yeni yaşam tarzıyla örgütleme, sanat, savaş ve siyasette Kürt kadın öncülüğünün toplum üzerinde büyük bir etki yaratmış, özgür yaşamın umudu, ilham kaynağı olmuştur. 2015 yılı, özgür kadın hareketi öncülüğünde toplumsal direnişin zirveleştiği bir yıldır. Kadın yoldaşı çizgisinde şekillenen, kadın yaradılışı özgürlükçü, toplumsal baskılara ve her türlü zulme karşı fedaice cevap olan bir duruştur. Halkımız ve hareketimiz bu düzeye kolay gelmemiştir. Her kazanımı, her yarattığı değerleri özge canlarını feda ederek yaratmıştır.

Şehit Zilan herkese bir şeyler öğretti. Kimisine özveri ve fedakârlığı, kimine kararlılığı kimisine mücadelenin ölçülerini hatırlattı. Ancak Kürt kadına yeni bir kimlik kazandırdı. Kürt kadınları PKK kadın kahramanlarla birlikte bireysel olarak güçlendi ve topluma ve halkına güç vermeye başladı. Gerilla ve halkımız yeni bir savaş sürecine girdi. Her halk gibi Kürt haklıda özgürlüğü için ne kadar zaman, ne kadar mücadele, ne kadar özveri gerekiyorsa hepsini yapacaktır. Kürt halkı özgürlüğünde ve onurunda ısrarlı ve kararlıdır. Bu nedenle Zilan bir yoldur bizler için. Zilan, Sema, Gulan, Beritan, Sakine, Fidan, Leyla yoldaşlar şahsında bilincimizi, ruhumuzu, dünyamızı yaratan ve mücadele gücümüzü yükselten şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor, özgürlük kazanacaktır diyoruz" dedi.

‘KÜRT HALKI TARİHTEN BERİ BOYUN EĞMEDİ, EĞMEYECEK’

DAİŞ çetelerinin Kobanê’de sivil halka yönelik düzenlediği saldırıda 200 kişinin yaşamın yitirirken, yüzlerce kişinin de yaralı olduğuna değinen Roj konuşmasını şöyle sürdürdü: “Günlerdir ‘PYD DAİŞ’ten daha tehlikeli’ diyerek propaganda yürüten AKP hükümeti ve zihniyetin ürünü olan DAİŞ çeteleri çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden sivillere saldırıyor. 5 Haziran’da Amed mitinginde gerçekleşen bombalı saldırıyı kim gerçekleştirdiyse, Kobanê’deki saldırıları yapan da odur. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun Kürt halkı tarihten beri boyun eğmedi ve eğmeyecek.”

Konuşmadan sonra Kınacı’nın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Toplantıda son Kobanê saldırısında yaşamını yitiren aileden bir kişide yer aldı. Aileye tören yapılarak baş sağlığı dileklerinde bulundular.

Toplantı "Zilan yoldaş ölümsüzdür", "Şehît namirin" ve "Bijî Serok Apo" '' BijÎ Berxwedana Kobanê' sloganlarıyla sona erdi.