Aleviler TV 10’un açılmasını istedi

Kapatılan TV 10’un çalışanları, Galatasaray’daki eylemlerini sürdürdü.

AKP/Saray tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10’un çalışanları, Galatasaray Meydanı'nda 17'nci kez bir araya gelerek televizyonlarının açılmasını istedi. “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde, "Zorunlu din dersine hayır", "Barış gelsin, gözyaşı dinsin" ve "TV 10 susturulamaz" dövizleri taşındı. Bu haftaki eyleme Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi ve Barış Anneleri de destek verdi. 

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, “Biz biliyoruz ki televizyonumuz karartılabilir, ama bizim yüreklerimizde, gönlümüzde açık. Bizler bu ülkede demokrasiden, barıştan, adaletten, hakikatten asla vazgeçmedik. Bugün adaletin lazım olduğu gibi yarın da bu zalimlere lazım olacağını anlatmak için buradayız. Bizler Kerbela’dan bugüne; nerede mazlumlar, nerede ezilenler varsa bütün ezilen halklarla demokrasi için, eşitlik için, inançlarımız için mücadele ettik" diye konuştu. 

‘AÇILANA KADAR EYLEMDEYİZ’

Zalimlerin karşısında olduklarını söyleyen Odabaş, "Bugün gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz, barıştan yana olan herkes susturulmaya çalışılıyor. Demokrasi nerede varsa orada barış olur. TV 10 açılana kadar Galatasaray'da olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Alevi Piri Mehmet Karabulut da şöyle dedi: "Bu topraklarda farklı renkler barış içinde yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Direncimizle bugün buradayız. Sesimiz, soluğumuz bir oldu.”

Eylem, okunan gülbeng ve deyiş ile sonlandırıldı.