Asker ailelerinden itiraf: Çok sayıda askere intihar süsü verildi

Tüm Şehit Sayılmayan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Havva Gölbez, Hakkari ve Şırnak'ta çok fazla askerin öldüğünü fakat bu askerlere intihar süsü verildiğini anlattı.

İşgalci Türk devleti, gerilla alanlarında yaşadığı hezimeti gizlemeye devam ediyor. İşgal ordusu yaşadığı kayıpları gizlese de ortaya dökülen bilgi ve belgeler HPG'nin açıkladığı bilançoyu doğrular nitelikte. Geçtiğimiz günlerde Tüm Şehit Sayılmayan Şehit Aileleri Derneği'nin yaptığı açıklama, savaşın gerçek boyutunu gözler önüne sermişti. Dernek Başkanı Hava Gölbez Medya Haber TV'de Alternatif Gündem programına konuştu.

'İNTİHAR OLMADIĞI ORTAYA ÇIKIYOR'

Barış Boyraz'ın sorularını yanıtlayan Havva Gölbez, son dönemde yaşanan asker ölümlerinin sorulması üzerine, "Tabii ki yeni olaylar var. Yeni yeni ailelerimiz de var tabii ki" dedi. Ölümleri saklanan askerlerin durumunu ise "Onların da aynı, intihar diye geliyor. İntihar olmadığı ortaya çıkıyor. Tabii uzun uğraşlar sonucunda çıkarabiliyoruz ancak. Çoğunlukla Şırnak'tan çok geliyor, Hakkari'den geliyor" sözleriyle yanıtladı.

Telefon röportajında asker kayıplarına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaşan Gölbez, son dönemde çok sayıda asker ailesinin kendilerine başvurduğunu aktardı. Gölbez, askerlerin daha çok Hakkari ve Şırnak bölgelerinde öldürüldüğünü doğruladı.

Tüm Şehit Sayılmayan Şehit Aileleri Derneği'nin yaptığı açıklama bir kez daha HPG'nin açıkladığı bilançoları doğruluyor.