‘Bihuşta Min’a Uruguay’da ‘En iyi belgesel’ ödülü

Ekrem Heydo’nun yönetmenliği yaptığı EL-Nusra çetelerinin 2012 yılında Serêkaniyê saldırısını konu alan “Bihuşta Min”(Cennetim) isimli belgesel, Uruguay’da “En İyi Belgesel” ödülünü aldı.

El Nusra ve diğer çete gruplarının 2012 yılında Serêkaniyê’ye saldırısına karşı YPG-YPJ’nin direnişini konu alan  yönetmen Ekrem Heydo’nun “Bihuşta Min” belgeseli, Uruguay’da yapılan Tenemos Que Ver 6 Uluslararası Film Festivali’nde, “En İyi Belgesel” ödülüne layık görüldü.

Filmin yönetmeni Ekrem Heydo, Rojava’nın sesi Latin Amerika’da gösterilmesi önemli bir şey olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Her şeyden önce Rojava ve Kürtlerin direnişini anlatan bir filmin Latin Amerika’da gösterilmesi önemlidir. Hele ödüle layık görülmesi de aslında Rojava direnişinin büyüklüğünü gösteriyor. Film kısa süre önce de Tayvan’da gösterilerek, büyük bir beğeni aldı. Buda şunu gösteriyor, Rojava direnişi Asya’dan Latin Amerika’ya dünyanın her tarafından büyük bir saygınlıkla karşılanıyor. Bu bizim için bu büyük bir başarıdır.”