Buenos Aires’te Rojava Kadın Devrimi sergisi

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te “Rojava: Ortadoğu’da Kadın Devrimi” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Açılışına çok sayıda kişinin katıldığı sergiye ilgi büyük.

Arjantin Kürdistan’la Dayanışma Kadın Komitesi tarafından organize edilen sergide Rojava Devrimi’nde kadın konusu öne çıkıyor. Rojavalı kadınların günlük yaşamından ve kadın kooperatiflerinden karelerin izleyicilere sunulduğu sergide, halklar ve kadınlar arasında deneyim aktarımı hedefleniyor.

Açılışta Arjantin Kürdistan’la Dayanışma Kadın Komitesi adına söz alan Nat Bena, Kürdistan ve Rojava Devrimi hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Kürt Kadın Özgürlük Hareketi ve Rojava Devrimi’nin kadının üstlendiği rolün önemine dikkat çekti.

Üçüncü Dünya Savaşı’nın tam ortasında Kürt Kadınlarının bir devrimi inşa ettiğinin hatırlatan Nat Bena, DAİŞ ve Türkiye’nin aslında bu inşayı hedef aldıklarını, dolayısıyla sadece Kürt halkına değil tüm kadınlara ve özgürlüklere karşı bir savaş yürüttüklerinin altını çizdi. Nat Bena, “Rojava ve Kürdistan’la dayanışmak kadınlar için bu yönüyle bir sorumluluktur. Kürdistan’la Dayanışma Komitesi olarak bu sorumluluğu yerine getirebilmek için faaliyet yürütüyoruz. Gösterilen ilgiden memnunuz. Kürt Kadın Özgürlük Hareketi ile Latin Amerika arasında bağları güçlendirme görevini yerine getirebilmek için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Tierra Violeta (Mor Bölge) Kültür Merkezi yöneticisi Paolin Raffe, Tierra Violeta Kültür Merkezi’nin aynı zamanda Arjantin’deki tek feminist kütüphane olduğunu, kadınlar için çok sayıda etkinliğin yapıldığını ancak Kürt Kadın Özgürlük Hareketi hakkında bir sergiye ev sahipliği yapmaktan özellikle mutluluk duyduklarını belirtti.

Paolin Raffe, “Kürt kadınlarının Rojava ve tüm Kürdistan’daki başarıları bizler için de ilham verici. Aradaki fiziksel uzaklığa rağmen Rojava Kadın Devrimi bizleri de derinden etkiliyor. Kürdistan ve Arjantin kadınları arasındaki dayanışma ve deneyim aktarımını güçlendirmek üzere bundan sonra da elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Rojava: Ortadoğu’da Kadın Devrimi sergisi şubat ayı sonuna kadar açık kalacak.