Cenevre uluslararası insan hakları festivali başlıyor

Cenevre uluslararası insan hakları film festivali ve formu 10 Mart’ta başlıyor.

Dünyaca ünlü yönetmenlerin, siyasetçilerin ve insan hakları temsilcilerinin de katılacağı festival boyunca Türkiye'nin de içinde olduğu birçok ülkede yaşanan insan hakları ihlalleri de tartışılacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cenevre uluslararası insan hakları film festivali ve formu 10 Mart’ta başlıyor. 10 – 19 Mart tarihleri arasında yapılacak olan festival, her yıl olduğu gibi bu yılda zengin bir programa sahip.

BRÖŞÜRÜN KAPAĞI KOBENÊLİ KADINLARA AYRILDI

Tanıtım broşürünün Kobenê direnişi döneminde Suruç-Kobanê sınırında yaşananları takip etmeye çalışırken AFP’den Bület Kılıç çektiği, Kobenêli kadınların fotoğrafından oluştuğu festival boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek forumlarda ülkelerde yaşanan insan hakları ihlalleri de ele alınacak.  

Dünyanın birçok yerinden ünlü yönetmenlerin ve siyasetçilerin katılacağı festivalde izleyicilerde söz alarak yapılan tartışmalara ortak olabilecek.

Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Af Örgütü, Sınır Tanımayan Gazeteciler, BM Özel İnsan Hakları Röportörleri başta olmak üzere onlarca insan hakları savunucusu ve insan hakları örgütünün katılacağı festival boyunca Ortadoğu’da yaşanan savaşta, önemli gündem konuları arasında yerini alacak.

ERDOĞAN’IN GÜÇ SARHOŞLUĞU TARTIŞILACAK

Festivalin ilk gününde düzenlenecek forumda Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri ele alınacak. 10 Mart saat 20.00 başlayacak ‘Türkiye’de insan hakları ve Erdoğan’ın güç sarhoşluğu’ başlığı altıda düzenlenecek foruma konuşmacı olarak BM İnsan Hakları Özel İşkence Röportörü Nils Melzer, Gazeteci-Yazar Aslı Erdoğan, Gazeteci Yavuz Baydar, Sosyolog Pınar Selek katılacak.

Açılacak fotoğraf sergileri ile Ortadoğu’da yaşanan katliamlara da dikkat çekilecek festival boyunca, dünyanın en büyük sorunu olan mülteci krizi de ele alınacak.

Sami Kanaan gibi isimlerinde bulunduğu dünyaca ünlü çok sayıda yönetmenin katılacağı festival boyunca birbirinden önemli filmlerde gösterilecek.