Kitap fuarında Erdoğan ve Alpay’ın kitapları imzalandı

35'inci TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ikinci gününde de devam ederken, yazarlar, tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay'ın kitaplarını imzaladı.

35'incisi düzenlenen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ikinci gününde de devam etti. Yüzlerce seçkin yayınevinin katıldığı fuara kitap severler bugün de akın etti. Fuar çeşitli etkinliklerle renklenirken, aynı zamanda söyleşi, sergi ve panellere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

ASLI ERDOĞAN VE NECMİYE ALPAY İÇİN STANT KURULDU

Gün içerisinde çok sayıda kişinin ziyaret ettiği fuar alanında "Özgürlüğe ses ver, Yazarıma dokunma" diyerek Barış İçin Yazarlar'ın çağrısıyla bir araya gelen yazarlar, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi tutuklu Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve Dilbilimci Necmiye Alpay’ın kitaplarını imzaladı. Her saat başı farklı yazarların yer aldığı standa halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Kitap imzalayan yazarlardan yazar Asuman Susam, imzanın kendisinin bir simge olduğunu söyleyerek, temel amaçlarının dayanışma göstermek olduğunu belirtti. Susam, "Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan ve diğer arkadaşlarımız için onlar çıkana kadar barış inadımızı ve onların yalnız olmadığını onlara hissettirerek paylaşmak ve duyarlılık oluşturmak için buradayız" dedi.

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın dayanışma gösterdikleri için cezaevinde olduklarını hatırlatan bir diğer yazar Behçet Çelik de, "Türkiye'nin çok önemli iki yazarının neden cezaevinde olduğunu nasıl bir kumpasa gittiklerini ve farkındalığını yaratmak için buradayım" diye konuştu.

Son günlerde Ortadoğu'da şekillenen tarih üzerine konuşan gazeteci Fehim Taştekin ise, "Ortadoğu'da Neler Oluyor?" başlıklı söyleşi ardından " Rojava Zamanı ve Suriye: Yıkıl Git, Diren Kal" adlı kitaplarını kurulan standa imzaladı.

ALMAN YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN PANEL VE SÖYLEŞİLER

Bu seneki konsepte Alman Yazarlar Birliği'nin ev sahipliği yaptığı fuarda bir araya gelen Alman yazarlar "Sözcüklerin Etkisi" adlı söyleşi ve "Söz ve Özgürlük İçin" adlı panelde dinleyiciler ile buluştu.

Yediden yetmişe herkesin katıldığı fuarı ziyaretçiler, 20 Kasım'a kadar ziyaret edebilecek.

...