Sema Kültür Merkezi'nde dersler başladı

Ağrı Belediyesi bünyesinde 4 yıldır kültürel faaliyet yürüten Sema Kültür Merkezi'nde yeni dönem atölye çalışmaları başladı.

Ağrı Belediyesi bünyesinde hizmet veren  Sema Kültür Merkezi'nde (Navenda Çandê Ya Semayê) yeni dönem atölye çalışmaları başladı.Yaklaşık bir yıldır kültür sanat alanında ücretsiz hizmet veren Sema Kültür Merkezi, tiyatro, halay, ney, keman, erbane, resim, gitar, fotoğrafçılık, sinema, Kürt dili gibi birçok alanda eğitim verecek. 

Sema Kültür Merkezi Çalışanı, Kürt Dili Öğretmeni Avşin Evdilbari, bütün baskılara rağmen Kürt kültürüne yönelik soykırımı engellemek ve Kürt kültürünü yaşatmak için açacakları atölyelerle hizmet vereceklerini söyledi.

'KÜRT DİLİ VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ'

Kürt kültürüne yönelik baskı ve asimilasyon politikalarının özellikle son süreçte arttığına dikkat çeken  Evdilbari, “Kürt kültürünü yaşatmak yıllardır verilen bir mücadele var. Bu süreçte Kürt halkına yönelik baskılar arttığı gibi bu baskıdan kültür ve sanat alanı da nasibini aldı. Ancak biz Kürt dili ve kültürünü unutturmamak ve yaşatmak için mücadele vereceğiz” dedi. 

'21 SINIF AÇTIK'

Bu yıl dördüncü dönem eğitim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Evdilbari, açılacak atölyelerde eğitim almak için 350 kişinin kayıt yaptırdığını belirterek, “Başvurular sonucu 21 sınıf açtık. Bu sınıflarda tiyatro, halay, ney, keman, erbane, resim, gitar, fotoğrafçılık, sinema, Kürt dili gibi birçok alanda ders verilecek. Eğer talep olursa ilerleyen süreçte Arapça ve İngilizce dil kursları açacağız” diye konuştu.

'DAHA DUYARLI OLMALIYIZ'

Bir yılı aşkın süredir Sema Kültür Merkezi’nde çalışmalarda yer aldığını belirten Evdilbari,  bu süre zarfında bin 100 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “Gelişim gösteren öğrencilerimiz şu anda bünyemizde ders veriyor. Alt yapımızı da bu şekilde oluşturuyoruz. Birçok eğitmenimiz Kürt kültürünü yaşatabilmek için gönüllü çalışıyor. Kültürümüzü yaşatmak için daha duyarlı olmalıyız. El ele verirsek dilimiz ve kültürümüz asimile olmayacak. ”