10 savaşçı kitlesel bir şekilde toprağa verildi

Minbic’i özgürleştirmek amacıyla 1 Haziran 2016’da başlayan “Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla” operasyonunda yaşamını yitiren 10 savaşçı kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren Amar Abdulxefûr (Argeş Tolhildan), Tirkî Hemadê (Hogir), Omer Mişel Hemad, Hemade El-Sehib (Demhat Erîş), Xalid Mûsa (Manî Şedadî), Warşîn Ibrahîm (Berxwedan Hesekê), Mihemed Sarcîn, Hesen Cemal Alî (Kados Hesekê), Mehmûd Alî (Gabar Cudî) ve Ziyad Salim (Heqî Roj) isimli savaşçıları son yolculuğuna uğurlamak için Hesekê ve çevresinden gelen binlerce kişi, Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı.

Cenazelerin güller ve posterlerle süslendiği araçlara alan kitle, konvoy halinde Dawudiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliğine hareket etti.

YPG / YPJ savaşçıları, cenazeleri Şehit Dijwar Şehitliğinde askeri töreni ile karşıladı. Askeri törenden sonra şehitlikte bir konuşma yapan QSD’den Lewend Rojava, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

“Eğer bu fedailer olmasaydı bölgemiz terörün kirinden kurtulamazdı” diyen Lewend Rojava, özgürlük savaşçılarının Baas rejiminin ve çetelerin bölgedeki halklar üzerinde uygulamak istediği planlara karşı kendileri kalkan yaptığını belirtti.

Baas rejiminin, SUK çeteleri ve destekçilerinin birçok kez bölge halkları arasında fitne çıkarmaya çalıştığını da vurgulayan Rojava, “Ancak halklarımızın bu kutsal topraklar üzerinde kanları birbirine karışmış şehitleri olduğu için, özgürleştirdiğimiz bölgelerde rejimin ve çetelerin kirli oyunları boşa çıkmıştır. Bugün Rojava halkları tek yürektir. Hepsi özgürlük ve demokrasi için mücadele etmektedir” dedi.

Rojava, konuşmasının sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle, şehitlerin mücadele yolunda yürüyeceklerinin sözünü yineledi.

Şehit Aileleri Kurumu üyesi Îlham Bekir, 10 savaşçının şahadet belgeleri okunduktan sonra ailelerine teslim edildi. Şehitlerin cenazeleri, sloganları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.