15 Ağustos ruhunun takipçisi olacağız

15 Ağustos Atılımının 32’inci yıldönümünü değerlendiren HPG ve YJA Star gerillaları “15 Ağustos’la ortaya çıkan fedai ve militan ruhun takipçileri olacağız” dedi.

15 Ağustos 1984’te, Siirt’in Eruh ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, Türk devletinin sömürgeci politikaların karşı, büyük gerilla komutanı Mahsum Korkmaz (Agit)’in öncülüğünde, başlayan ve bugün bütün Kürdistan’a yayılan tarihi atılımın 32’inci yıldönümünde HPG ve YJA Star gerillaları değerlendirmelerde bulundu. Gerillalar; yeni bir fedai ruhunun 15 Ağustosla ortaya çıktığını ve bu ruhun bugün bütün Kürdistan’a yayıldığını, bu fedai ruh ile başlayan hamle ile birlikte Kürt halkının bugün özgülüğe her zamankinde daha yakın olduğunu belirtti.

BOTAN’DA BAŞLAYAN RUH BÜTÜN KÜRDİSTAN’A YAYILDI

15 Ağustos Diriliş Bayramını ilk başta Kürt halk Önder Abdullah Öcalan’a yurtsever Kürt Halkına ve bütün gerillalara kutlayan HPG gerillası Agit Bagok şunları söyledi: “Bilindiği gibi 33 yıl önce bütün Kürdistan hakları ayaklar altına alınmıştı. 15 Ağustos günü bir umut olarak büyük komutan Agit arkadaş öncülüğünde, özellikle Botan’da bir hamle başladı ve bütün Kürdistan’a yayıldı. Bu atılımla Kürt halkı bir umut sahibi olmuştur. 12 Eylül Askeri faşist darbesinden sonra Kürt halkı korkutulmuş, susturmuş ve tüm hakları ayaklar altına alınmıştı. O dönem HRK ve ARGK büyük eylemler, atılımlar, mücadele ve direnişler sergiledi. Bu gün de biz HPG gerillaları olarak direnişi daha da büyütüp yayıyoruz. Kürt halkı hiçbir zaman şimdi olduğu kadar özgürlüğe yaklaşmamıştır. Tabi bu da heval Agit ve yoldaşları sayesinde gelişmiştir.”

Büyük gerilla komutanı Agit’in çok kısıtlı imkanlar içerisinde 15 Ağustos hamlesini başlattığına dikkat çeken gerilla Agit Bagok konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fedai bir ruhla, özgürlükçü bir ruhla ve büyük bir yurtseverlikle bu hamleyi başlattı ve bütün Kürdistan’a yaydı. Bugün heval Agit’in başlattığı bu hamlenin sonuçları dört parça Kürdistan’da görülüyor.  15 Ağustos sıradan bir gün değildir. 15 Ağustos’a giden bir direniş gerçeği var. Amed zindan direnişi, 15 Ağustos’un temelini oluşturdu. Gerillacılığın temelini oluşturdu. Agit arkadaşın başlatmış olduğu 15 Ağustos’un ruhunu Kürdistan’ın her dört parçasında devam edeceğiz. Biz gerillalar bu ruhu 33 yıl önce Agit arkadaştan aldık. 32. hamle yılını tekrardan kutluyorum.”

KÜRTLERİN GİRDİĞİ SESSİZLİĞİ 15 AĞUSTOS HAMLESİ KIRMIŞTIR

Amed zindan direnişinin devamı olan 15 Ağustos’un yeni bir fedai ruh yarattığına değinen HPG gerillası Serhat Agiri şunlara dikkat çekti: “Başta 15 Ağustos fedai ruhunun yaratıcısı büyük komutanınız heval Agit’i saygıyla anıyorum. O dönemde Kürtler büyük bir sessizliğe girmişlerdi. Kürtlerin girmiş olduğu bu sessizliği komutan Agit 15 Ağustos eylemi ile kırmış ve Kürtlerin kolay kolay bitmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. 15 Ağustos vesilesiyle mücadelemizin bütün şehitlerini tekrardan anıyoruz. Halkımıza çağrımız, özgürlük için mücadelelerini daha da yükseltmeli, gençlerimiz mücadele saflarına katılmalılar.”

FEDAİ RUHUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

15 Ağustos Şehitlerini anarak konuşmasına başlayan HPG gerillası Baran Zagros şunları belirtti: “İlk mermiden sonra birçok değerli arkadaşlarımız şehit düştü. Hem halk hem biz gerillalar olarak onların yolunda ilerliyoruz. Zaten her zaman bir direniş içerisindeyiz. Hem kırsalda hem de şehir de büyük bir direniş veriyoruz. Sonuna kadar bu fedai ruhun arkasında yürüyeceğiz. Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Sonuna kadar büyük komutanımızın takipçisi olacağız. Agit arkadaşın attığı ilk merminin devamını kanımızın son damlasına kadar atmaya devam edeceğiz. Kürdistan’ın dört parçası bir olana kadar, Kürdistan özgürleşene kadar bu mücadelemiz devam edecek.”

15 AĞUSTOSLA BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

15 Ağustos’la yaratılan fedai militan ruhunun takipçileri olduğunu belirten YJA Star gerillası Neval Laşer; “Heval Agit ve arkadaşlarının yaptığı tarihi 15 Ağustos eylemi başarılı olmakla birlikte büyük kazanımlar da elde etti. Bu eylemden ve başarısından çok etkilendik. Bizler de bu şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve onların takipçisi olmaya devam ediyoruz. Sonuna kadar onlara bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz. Bizi buralara kadar taşıyanlar şehit arkadaşlarımızdır. Son olarak halkımıza sesleniyorum; biz bu mücadeleyi ancak birlikte başarıya ulaştırırız. Bunun için de gençlerin Agit arkadaşın başlattığı bu ruhun takipçileri olması ve gerilla saflarına katılması gerekir” dedi.

15 AĞUSTOS’LA KENDİ GELECEĞİMİZİ İNŞA ETTİK

15 Ağustosla Kürtlerin kendi varlığını bulduğuna dikkat çeken HPG gerillası Hamza Amed şunları aktardı; “15 Ağustos 1984’te Eruh’ta ilk kurşun sıkıldı. Ama bence ilk kurşun Kürtlere sıkıldı. Çünkü Kürtlerin gericiliğine, Kürtlerin kendi kültürlerine dönmesi kendini tanımasını ifade ediyor 15 Ağustos’un ilk kurşunu. Kürtler kendi geleceğini inşa etti. Tabi bu inşada 15 Ağustos niye bizim için bu kadar önemli, çünkü kendimizi 15 Ağustosta bulduk, kendimizi tanıdık ve kendimizi tüm dünyaya tanıttık.  Bu da 15 Ağustosta atılan ilk kurşunla beraber Kürt halkında bir dirilişi ifade ediyor. Nasıl ki Newroz Kürt halkı için yeni bir diriliş ise 15 Ağustos da Kürtlerin tarih sahnesine yeniden çıkışıdır.”

Gerilla Hamza Amed konuşmasının devamında şunları belirtti; “Belki bugüne kadar hiç kimsenin tanımlayamadığı Kürt halkının bu günlere gelişi, verdikleri direnişin temeli 15 Ağustosa dayanır. Nasıl ki bir bina sağlam bir temel üzerinde kurulursa ve o bina kolay bir şekilde yıkılmazsa, bizim için 15 Ağustos da öyledir. Mücadelemiz sağlam bir ayak üzerinde kuruludur. 15 Ağustosu tanımlarken Agit arkadaşı da tanımlamak lazım. Çünkü Agit Arkadaşın mücadele içerisindeki yerini, komutanlığını da tanımlamak lazım. Mücadeleyi hızlandırmak için dönüp 15 Ağustosun bizlere neyi kazandırdığına bakmalıyız. Bu 15 Ağustos vesilesiyle direnen halkımızın, arkadaşlarımızın diriliş bayramını kutluyor, direnişi daha da büyütme çağrısında bulunuyorum.”  

15 AĞUSTOS RUHU KUZEY KÜRDİSTAN’DA TEKRAR YEŞERDİ

15 Ağustos ruhunun bugün Kuzey Kürdistan’da tekrar yeşerdiğine dikkat çeken HPG gerillası Devran Çiyager şunlara değindi; “15 Ağustos ruhunun etkileri kazanımları bugün Kuzey Kürdistan’da gerillanın öncülüğünü yaptığı direnişlerle ortaya çıkmıştır. 15 Ağustosun fedai ruhuyla halkımızın göstermiş olduğu direniş karşısında düşman çaresiz kalmıştır. Cizre bodrumlarında halkımızı vahşice katledenlerden, uçaklardan halkımızın üzerine bombalar yağdıranlardan 15 Ağustos ruhuyla intikam alacağız. Bu ruhun gelişmesiyle birlikte yaşanan darbe süreciyle birlikte devlet bir çöküş halindedir. Kuşkusuz bu 15 Ağustosun yarattığı direniş ruhundan bağımsız değildir. Düşmanımızı boşa çıkarmak için halkımız, gençlerimiz yönlerini dağlara versinler.”