3 kentte siyasi soykırım operasyonu: 20 gözaltı

Amed’in Bismil, Hazro ve Dicle ile Ağrı ve Bitlis’te siyasi soykırım operasyonlarında 20 kişi gözaltına alındı.

AMED

Amed'in Bismil ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında Bismil Belediyesi meclis üyelerinin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İlçenin birçok mahallesinde çok sayıda zırhlı araçla düzenlenen ev baskınlarında kimi evlerin kapıları kırıldı. Baskınlarda Mehmet Albay, Halim Turan, M. Mehdi Biçimli, Hamo Özmen, Mehmet Karadeniz, Mahsum Söylemez, Şahin Tiryaki, Belediye Meclis üyeleri M. Hadi Çelik ve Fehime Ete ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Gözaltına alınma gerekçesi öğrenilmeyen 10 kişinin işlemleri sürüyor. 

Amed'in Dicle ilçesi çarşı merkezinde ise DBP eski İlçe Eşbaşkanı Filiz Akgül ve eşi Veysel Akgül ile DBP İlçe Örgütü eski Yöneticisi Yaşar Aktert polisler tarafından gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilmeyen 3 kişinin, 25 Temmuz'da Dicle’de düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Dicle Belediyesi Eşbaşkanı Zülfiye Kişmir'in de bulunduğu 11 kişiyle aynı dosyadan arandığı öğrenildi. 

Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor. 

DBP Hazro eski İlçe Eşbaşkanı Ahmet Sırlaç'ın Hazro Hürriyet Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi. "İhbar var" gerekçesiyle düzenlenen baskında Sırlaç evde bulunmazken, polis arama gerçekleştirdikten sonra buradan ayrıldı. 

AĞRI

Ağrı merkezde bulunan Murat Mahallesi'nde sabah saatlerinde evlere yapılan baskında, Bayram Özden, Semra Özden ve ismi öğrenilmeyen iki kişiyi daha gözaltına aldı. 

Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen 4 kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

BİTLİS

Tatvan- Adilcevaz karayolu üzerinde yol kontrolü yapan polisler, 4 Kürt siyasetçiyi gözaltına aldı.

Bitlis’in Tatvan-Adilcevaz kara yolu üzerinde kimlik kontrolü yapan polisler, Adilcevaz İl genel Meclis üyesi Necmettin Arıkbaşlı, İlçe Eşbaşkanı Erkan Koçaklı ve HDP Adilcevaz ilçe yöneticileri Maşallah Keserci, Abdulkadir Toro'yu gözaltına alındı. Siyasetçilerin gözaltına alınma nedeni bilinmezken, gözaltına alınanların Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.