Akdoğan ve Başak için Van’da mevlit verildi

Gever ve Sur'da yaşamlarını yitiren M. Şerif Akdoğan (Delil Gever) ve Miraz Başak (Mordem Cotkan) için Van’da mevlit verildi.

Gever ve Sur'da yaşamlarını  yitiren M. Şerif Akdoğan (Delil Gever) ve Miraz Başak (Mordem Cotkan) için Van’da mevlit verildi.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde yaşamını yitiren M. Şerif Akdoğan (Delil Gever) için Seyim Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki taziye evinde verilen mevlit verildi. Mevlite HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Metin Kutaz, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi eş başkanları Veysel Keser, Beritan Tayan,  HDP-DBP il ve ilçe örgütleri,  Barış Anneleri Meclisi üyeleri,  MEYA-DER temsilcileri, KJA aktivistleri ve halk katıldı.

Okunan duaların ardından özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

DBP Van İl Yöneticisi Emin Şahin, Kürt halkının ağır bir süreçten geçtiğini ancak katliamlara rağmen emin adımlarla özgürlüğe yürüdüğünü belirtti. Şahin, "Zulümle sonuç alacaklarını sananlar bir kez daha yanıldılar. Kürt halkı muhakkak özgürleşecek” dedi.

BABA AKDOĞAN: HİÇBİR MÜSLÜMAN SESSİZ KALMAMALI

M. Şerif Akdoğan’ın babası Cindi Akdoğan da, Müslümanlık adına zulüm ve katliam uygulayanların Allah katında hesap vereceğini söyledi. Akdoğan, “Müslümanlık adına katliam yapıyorlar; kadınları, çocukları, yaşlıları öldürüyorlar. Hiçbir Müslüman bu zulme sessiz kalamaz" diye konuştu.

Mevlit yenilen yemeğin ardından son buldu.

YPS'Lİ BAŞAK İÇİN DE MEVLİT VERİLDİ

YPS’li Başak için Şabaniye Mahallesinde mevlit verildi

Amed'in Sur ilçöesinde yaşamını yitiren YPS’li Miraz Başak (Mordem Cotkar) için de Şabaniye Mahallesi'nde mevlit verildi.

Mevlitin verildiği çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri, PKK ve KCK bayrakları asıldı. Mevlite MEYA-DER  Eş Başkanı Neriman Urar, HDP il yöneticileri, DBP İpekyolu yöneticileri, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser, Edremit DBP ilçe örgütü ve Barış Anneleri katıldı.

Mevlitte konuşan MEYDA-DER Eşbaşkanı Urar, şunları ifade etti: “Dün 2 genci defnettik, yarın 2 genç daha Van’a geliyor. Viyan Peyman  genç yaşta  şiddet ve vahşet yüzünden bedenini ateşe verdi ve isyan etti. Daha bedenini ateşe vermeden önce bir mektup yazmıştı. Mektupta 'Eğer Kürt halkı sözlerinin sonuna geldiyse ben de sözlerimin bittiği yerdeyim' demişti. Türk devleti bütün askeri gücünü Gever’e yığmış durumda ve bu vahşete sessiz kalmamalıyız."

Mevlit, okunan dualar ve yemeğin ardından son buldu.