AKP Silopi’yi yıkmaya devam ediyor

Silopi’de “yasak” adı altında “kamulaştırma” kararı alınan Başak ve Barbaros mahallelerine iş makineleri ile giren devlet güçleri, evleri tek tek yıkmaya devam ediyor.

Yeniden ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” adı altında Şırnak’ın Silopi ilçesinde, “kamulaştırma” kararı alınan Başak ve Barbaros mahalleleri iş makineleri ile yıkılarak yok ediliyor. Günlerdir ilçede herhangi bir çatışma yaşanmamasına rağmen devlet güçlerinin iş makineleri ile girdiği mahallelerdeki evleri yerle bir etmesi “evlerin yıkılması için mi yasak kaldırılmıyor” olarak yorumlandı.

Barbaros Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde görüntülere yansıyan iki katlı bir evin akşam saatlerinde yerle bir edildiği görüntülendi. Yıkımın günlerdir devam ettiği ve yüzlerce evin yıkıldığı Başak (Zap) ile Barbaros mahalleleri sakinleri alabildikleri eşyaları kurtarırken, kimilerinin ise kurtaramadığı eşyaları enkazın altında kaldı.

Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve daha önce karakol yapılacağı öğrenilen Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nun da sabah saatlerinde iş makineleriyle yıkıldığı öğrenildi. Yıkılan okulun yerine yeni bir karakol yapılacağı belirtildi.

Şehit Harun Mahallesi’nde ise polis ve askerlerin bazı evleri karargâh olarak kullandıkları, çevrede bulunan bazı evlere de kapıların kırılarak baskın yapıldığı belirtildi.

Dicle, Ofis ve Yenişehir mahallelerinde de devlet güçleri, sokağa çıkan yurttaşlara gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırmaya devam ediyor.