Amed'de Demokrasi Nöbeti: Kürtler birleşirse kazanır

Amed'de Demokrasi Nöbeti 44. gününde. Eylemdeki konuşmalarda, Kürtlerin direnerek ayakta kaldığı ve birleşerek kazanacağı mesajı verildi.

Amed'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti, 44'üncü gününde sürüyor. Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevi gasp edilen Eşbaşkan Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA, gençlik örgütlerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Nöbette, şarkılar seslendirildi ve sloganlar atıldı.

'DİRENİŞ AYAKTA TUTUYOR'

Nöbette konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, bugün açılacak Meclis’te savaşın değil barışın konuşulması gerektiğini belirtti. Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat ise yüz yıllardır inkâr edilen Kürtlerin direnerek ayakta kaldığını belirterek, "Kürtler birlik olsun, artık yeter. Kürtler her yerde baskı altında, bu baskıya karşı birleşerek direnelim. Birleşirsek mutlaka kazanacağız" dedi.
78'liler Diyarbakır Şubesi Başkanı Gani Alkan, halk iradesini gasp eden kayyumun demokrasiye darbe vurduğunu belirterek, kayyumların gitmesi için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

'BİRLİKTE KARŞI DURALIM'

Amed'in eski belediye başkanı Mehdi Zana ise 44 gündür devam eden direnişin kendisini alana getirdiğini kaydederek, "Kürtlerin kazanımı bizim için esas olandır. Kürt kazanımlarına yapılan saldırılara karşı hep birlikte duralım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi.