Amed'den direniş mesajı: Kimse geri adım atmamızı beklemesin

Amed'de siyasi soykırım operasyonlarına karşı direnişin büyütüleceği mesajı verildi.

DBP, HDP, KJA, DEM-GENÇ ve birçok kurum, KJA ve DBP Yerel Yönetimler Birliği binalarının da olduğu yerlere dönük siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.
DBP Amed il binası önündeki eyleme, HDP Amed milletvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğitalp, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, KJA, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

ŞİMŞEK: AMED ASLA UNUTMAYACAK VE DİRENECEK

Eylemde konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Kürdistan'da katliam ve göçertme politikalarının bir arada yürütüldüğüne dikkati çekti. 
Baskı ve saldırılarla boyun eğdirmeye çalışan zihniyete Kürt halkının hiçbir zaman boyun eğmediğine vurgu yapan Şimşek, şunları söyledi: "Tarih zalimlerin saldırılarına karşı mazlumların direnişiyle taçlanmıştır. Amed toprakları bu saldırıyı asla unutmayacak ve direnmeye devam edecektir. Biz biliyoruz ki, hangi zihniyet ve yaklaşım bu tutuklamaları hayata geçiriyor... Tutuklamalarla arkadaşlarımızın mücadelesini bitiremeyecekler. Devlet yaptığı bu saldırılardan pişman olacaktır. Gün direniş günüdür ve kimse geri adım atmamızı beklemesin. Yapılan operasyonlarla halkımızı korkutmak istiyorlar ama biz direneceğiz ve geri adım atmayacağız."

ANLI: SONUNA KADAR DİRENİŞ KUTSALDIR

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, 2009 yılında yapılan "KCK Operasyonları"nın bir benzerinin yaşandığına işaret etti. Anlı, "Kürt halkının sürekli oyunlarla kandırıldığı hep söyleniyordu. Ancak artık kimse Kürt halkını kandıramaz. İkincisi ise korkutma politikasıydı ancak hepimiz devletin zulmünü biliyoruz. Artık Amed ve Kürt halkında korku kırılmıştır. Biz artık korkmuyoruz. Bir kez daha sesleniyoruz; bu yol tüm halklara için hatalı günleri getiriyor. Bu nedenle ittifak ve birliktelik içerisinde barışı haykırmalıyız. Tarihimizde boyun eğme yoktur. Sonuna kadar zulme karşı direniş kutsaldır" diye konuştu. 
Anlı, cezaevinde bulunan ve günlerdir açlık grevinde bulunan tutsakların direnişini de selamladı.

ATA: DİRENEN, ONURLU BİR HALK VAR

KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata da şunları kaydetti: "Devletin derini de olsa paraleli de olsa her gün onlarca arkadaşımız tutuklanıyor. Ortada dev gibi sorunlar varken dün köylerini kaybedenler, bugün şehirlerde evlerini kaybediyor. Tüm bunlara İstiklal Mahkemeleri, DMG, ÖYM çözüm olmadığı gibi bugün de olmayacak. Çünkü direnen onurlu halk var."