Antep katliamı Cerablus'a çete geçişini gizlemek için yapıldı

Antep'te AKP/Saray'ın DAİŞ eliyle düzenlediği saldırı, olası Cerablus'u özgürleştirme operasyonuna karşı Karkamış'tan geçirilen lojistik ve çete mensuplarının görünürlüğünü gizlemek için yapıldı.

DAİŞ çetelerinin Antep'te Kürtlerin yaşadığı mahallede düğün öncesi düzenlenen kına gecesine yaptığı ve çoğu çocuk olmak üzere 54 kişinin yaşamını yitirdiği, 14'ü ağır 66 kişinin yaralandığı bombalı saldırının detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bilindiği üzere YPG öncülüğünde Suriye Demokratik Güçleri (QSD) tarafından geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 buçuk ay süren bir operasyon sonucu Minbic kenti özgürleştirildi. YPG öncülüğündeki QSD güçlerinin Minbic operasyonun ardından Efrîn Kantonu'na kadar olan hattı DAİŞ, El Nusra, Ahrar u Şam ve Türk devleti ve AKP/Saray tarafından direkt olarak açıktan desteklenen Sultan Murat Tugayları, ÖSO gibi çetelerin elinde bulunan Cerablus ve Azaz hattını çetelerden temizlemek için yeni bir operasyon başlatması gündemdeydi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; AKP/Saray, hem gündemi meşgul etmek adına hem de başta ÖSO mensupları olmak üzere çete mensuplarını Cerablus ve Azaz hattına daha güçlü konumlandırmak adına Antep'teki bombalı saldırının zeminini hazırladığı ortaya çıktı.

BÜYÜK OYUN KARKAMIŞ'TA OYNANIYOR

Bombalı saldırıdan 2 gün önce Karkamış kenti üzerinden ÖSO ve El-Nusra mensuplarını DAİŞ işgalinde bulunan Cerablus kentine gruplar halinde geçiren AKP/Saray rejimi, olası yönelimi Cerablus'a dönük başlatılabilecek özgürleştirme operasyonu karşısında DAİŞ çetelerine destek için farklı çete gruplarını kente konumlandırdı. Cerablus'un karşısında bulunan Antep'in Karkamış kentinden çete geçişlerini sağlayan AKP/Saray rejimi Karkamış'taki askeri karakollarda da hazır bulundurduğu 5 otobüs ile çok rahat bir şekilde çete gruplarını Cerablus kentine geçiriyor. Bu doğrultuda Karkamış kentinde de sokağa çıkma yasağı ilan eden AKP/Saray rejimi, aleni bir şekilde lojistik destek ve çete geçişlerini sağlıyor.

YPG'nin öncülük ettiği QSD güçlerinin olası operasyonuna karşı yürüttüğü Kürt düşmanlığı politikası üzerinden hareket eden AKP/Saray rejimi bu çerçevede her türlü çete grubuna lojistik destek ve çete mensubu temin etmekten geri durmuyor.

SİVİLLERİN KATLİ BİLİNÇLİ ORGANİZE EDİLDİ

Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülen bu kirli politikalar kapsamında Nizip ilçesinde de yaşanan hareketlik göze çarparken, AKP/Saray rejimi tarafından Nizip Devlet Hastanesi başta olmak üzere tüm yerel kurumlar teyakkuza geçirilmiş durumda. Olası başlatılacak Cerablus'u özgürleştirme operasyonu kapsamında yaşanacak çatışmalarda yaralanan çete mensuplarının tedavi edilmesi için hazır kıta bekletildiği öğrenilen ve teyakkuza geçirilen Nizip Devlet Hastanesi'nde acil servisinden, yoğum bakım ünitelerine kadar her birime ilçe kaymakamı üzerinden talimat iletildiği öğrenildi. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Karkamış kentinde ise ilçede kurulan AFAD çadır kentinde barındırılan çete mensupları, istedikleri gibi sınır hattında hem keşif yapabilmekte hem de sınırın öbür yakasına çok rahat geçip gelebilmektedirler.

Antep'in Şahinbey ilçesinde Kürtlerin yaşadığı Beybahçe Mahallesinde düğün öncesi gerçekleştirilen kına gecesine DAİŞ çeteleri üzerinden hayata geçirilen canlı bomba saldırısının da AKP/Saray rejimi tarafından çetelere açıktan verilen tüm bu desteğin ve Kürt düşmanlığı üzerinden hayata geçirilen kirli ittifak çerçevesinde yürütülen politikaların görünürlüğünü saklama üzerinden hesaplandığını belirtildi. DAİŞ çeteleri üzerinden organize ettirilerek, yaptırılan Antep katliamıyla da DAİŞ çetelerinin Minbiç'ten doğru Kürtler karşısında aldığı ağır yenilginin "intikamı" olarak oluşturulacak algı ile çetelere verilen desteğin gizlenmesi amaçlanıyor.

...