Askerin taradığı sivillerden haber alınamıyor

Uludere'nin Habur-2 köyü kırsalında askerlerin halka yönelik ağır silahlarla saldırısı sonucu ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken bir gruptan ise haber alınamadığı bildirildi.

Uludere'nin Habur-2 köyü kırsalında askerlerin halka yönelik ağır silahlarla saldırısı sonucu Cafer Tonğ adlı bir kişi ağır yaralanırken, saldırı ardından bir gruptan haber alınamaması üzerine Habur-2 suyunda çevredekiler tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Devlet güçlerinin Botan'a yönelik kuşatması ile birlikte saldırıları devam ederken, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Habur-2 köyü kırsalında operasyona çıkan askerler halka ateş açtı. Askerlerin halka ateş açması sonucu seyir halinde olan bir araçta bulunan Cafer Tonğ isimli bir kişi ağır yaralanarak, bölgeye sevk edilen ambulans ile Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tonğ'un hastaneye kaldırılması üzerine, hastanenin özel harekat polisleri tarafından abluka altına alınması dikkat çekerken Uludereliler de hastane önünde toplanmaya başladı. Asker hastane önünde toplananları silah zoruyla bölgeden uzaklaştırdı.

Öte yandan askeri saldırının gerçekleştiği Habur-2 köyü kırsalında saldırıya uğrayan bazı kişilerden haber alınmaması üzerine, çevre köylerde bulunanlar Habur-2 suyunda arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Yaşanan saldırı ardından ağır yaralanan Cafer Tonğ'a ait ve askerlerin saldırısına uğrayan araca yine askerler tarafından el konulduğu öğrenildi. Tonğ çevredekilerin yardımıyla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.