AvEG-Kon: Kardeş Aile Kampanyasına katılalım

AvEG-Kon, “Öz yönetim direnişlerini sahiplenme ve 33 Kardeş Aile Kampanyası”na katılma çağrısında bulundu.

AvEG-Kon, “Öz yönetim direnişlerini sahiplenme ve 33 Kardeş Aile Kampanyası”na katılma çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), faşist AKP/Erdoğan iktidarının 7 Haziran 2015 seçimlerinde yaşadığı yenilginin ardından 20 Temmuz’da Suruç’ta DAİŞ ile birlikte sosyalist gençliğe yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırının Kürdistan’da yeni bir kirli savaşın startı olduğunu vurguladı.

SGDF tarafından örgütlenen Kobanê’yi “Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz” şiarı ile yürütülen çalışma sonucu Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan sosyalist gençlerin Türkiye ve Kürdistan halkları arasında bir köprü olmaya çalıştığı, Türkiye halklarından gençleri Kobanê direnişiyle buluşturmak için yola çıktıklarını kaydetti.

“33 sosyalistin katledildiği Suruç katliamının ardından faşizmin tankıyla, topuyla, askeri ve polisiyle, JÖH ve PÖH’üyle Kürt halkımıza yönelik katliam saldırıları başladı. Kürt halkımızın ilan ettiği özyönetim ilanlarına vahşice saldıran devlet güçleri, Cizre, Sur, Silopi gibi kentleri yerle bir ederken, yüzlerce insanı katletti, binlercesini yaraladı, yüz binlercesini de göçe zorladı. Nusaybin’de, Gever’de, İdil’de Şırnak’ta ise, yıkım ve katliam saldırıları ise sürmektedir” denilen açıklamada, faşist diktatörlük, Cizre’de olduğu gibi bodrumlarda mahsur kalan insanları yaktığını, cesetlere işkence ederek, savaş suçu işlediğini, uluslararası hukuk kurallarını hiçe saydığı vurgulandı.
Tüm bu vahşiliğe karşı Kürt halkının ilan ettiği öz yönetimleri savunduğunu ve kahramanca direniş sergilendiği de vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “Cizre’de, Sur’da çeyrek yıl boyunca süren direniş, Kürdistan’da Sivil Savunma Birlikleri YPS/YPS-JIN öncülüğünde Nusaybin’de, Gever’de, Şırnak’ta ve öz yönetimlere saldırının olduğu her alanda sürmektedir. Faşizme karşı süren bu direnişi selamlıyoruz. 
AvEG-Kon olarak, Sur ve Cizre’de devletin saldırıları ve katliamları sonucu mağdur duruma düşmüş olan ailelere yönelik Avrupa’da süren Kardeş Aile kampanyasına katılım sağlıyoruz. Bu çalışmamızı 33 Suruç şehidine atfen ‘33 Kardeş Aile Kampanyası’ şiarıyla yürütüyoruz.

Kampanya kapsamında Avrupa’daki ailelerin Kürdistan’da mağdur durumda olan ailelere 1 yıl boyunca ayda 150,- € yardımda bulunmaları için gerekli ilişki ve iletişim sağlanacaktır. Avrupa’daki ailelerin, Kürdistan’da direnme ve yaşam savaşı veren, her şeyini kaybetmiş ailelerle gösterecekleri bu dayanışma, maddi olarak küçük bir miktar olmasına rağmen, ailelere önemli bir moral ve dayanma gücü verecektir. Binlerce kilometre uzaklardan uzatılacak olan bu dayanışma eli, insani bir dayanışmanın yanı sıra, AKP/Erdoğan faşizmine karşı direnişi güçlendiren bir adım olacaktır. 

AvEG-Kon olarak, Avrupa’da yaşayan yerli ve göçmen işçi ve emekçileri “33 Kardeş Aile” Kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz.”