Bağlar'da halk saldırılar karşı direnişte

Yer yer çatışma seslerinin geldiği Kaynartepe mahallesinde, barikatların arkasında direnişe geçen gençler, devlet güçlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Devlet güçlerinin saldırısı sonucu dün gece çatışmanın çıktığı ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği Amed'in Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde yasakla birlikte saldırılar arttı. Polis saldırısına ve kuşatmaya karşı gençler de mahalle aralarında barikat kurarak direnişe geçti. Sabah saatlerinde ara sokaklardan sık sık silah sesleri yükselirken, barikatlarda direnişe geçen gençler ise devlet güçlerinin saldırılarına geçit vermiyor. 

Alınan sıkıyönetim uygulaması nedeniyle kent merkezinin birçok noktasında trafik tıkandı. Koşuyolu Caddesi güzergahını kullanamayan araç sürücüleri, çareyi çevre yolu olarak kullanılan Elazığ Caddesi güzergahında bulurken güçlükle ilerleyebildi. Tıkanan trafikten dolayı uzun araç kuyrukları oluştu.

Ayrıca Sunay Caddesi üzerinde bulunan dükkanların açılmasına polis izin vermedi. 

Koşuyolu Parkı ve Sunay Caddesi üzerinde dün gece yaşanan çatışma sonrası çok sayıda araç yakılırken, bir kepçe de devrildi. Kaynartepe Mahallesi'ndeki birçok sokak başında özel hareket timleri ve zıhlı araç konuşlandırıldı. Yine Sunay Caddesi'nde itfaiye ve ambulansların bekletildiği görüldü. 

Kaynartepe Mahallesi'nde yer yer silah sesleri gelmeye devam ediyor.