Bakur Cilo için Süleymaniye’de tören düzenlenecek

PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi, Rojava Kürdistanı'nda çetelere karşı yürütülen savaşta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Brusk Cemal Sabir (Bakur Cilo) anısına Süleymaniye'de tören gerçekleştirecek.

PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi, Rojava Kürdistanı'nda çetelere karşı yürütülen savaşta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Brusk Cemal Sabir (Bakur Cilo) anısına Süleymaniye'de tören gerçekleştirecek.

PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak Halep'in Şêx Maqsûd Mahallesi'nde çetelere karşı yürütülen savaşta şehit düşen Brusk Cemal Sabir'i (Bakur Cilo) anarak ailesine başsağlığı diledi. 

Rojava Kürdistanı ve Suriye’nin kuzeyinde Kürt halkının direnişinin gün geçtikçe büyüyerek devam ettiğini vurgulayan Şehitler Komitesi açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Bu direniş, Kürdistan'ın her dört parçasından halkımızın evlatlarının YPG-YPJ saflarında yer alarak kendilerini feda etmeleri ve dökülen kanları temelinde yükseliyor. Güney Kürdistan'da 30 yıl boyunca devam eden devrim ve mücadelede birçok kayıp verildi. Aynı şekilde Rojava devriminde de 5 yıldır büyük bir mücadele yürütülüyor ve kayıplar veriliyor. 

Şêx Maqsûd Mahallesi'nde bir haftadan uzun bir süredir El Nusra, Ehrar El Şam çeteleri ve işgalci Türk devletinin özel güçleri Kürtlere saldırmaktadır. Söz konusu güçler Halep'in Şêx Maqsûd Mahallesi'ni işgal edebilmek amacıyla ortak bir operasyon başlattılar. Bu saldırılar karşısında sergilenen direnişte YPG-YPJ güçlerinin de şehit ve yaralıları olmaktadır. 

PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi olarak, bu yaşanan çatışmalarda şehit düşen komutan Brusk Cemal Sabir'in ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Brusk Cemal, aynı aileden üçüncü şehidimizdir. Şehidimizin izinde yürüme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”

YPG savaşçısı Brusk Cemal Sabir ve arkadaşları anısına yarın saat 13:00'da Şerko Hacı Reza Camii'nde tören düzenleneceği belirtilen PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi açıklamasında tüm Süleymaniye halkına törene katılma çağrısında bulunuldu. 

1984 yılında Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde dünyaya gelen YPG savaşçısı Bakur Cilo'nun (Brusk Cemal Sebir) ailenin üçüncü şehidi olduğu kaydedildi. YPG savaşçısı Bakur Cilo'nun iki ağabeyi Cemil Cemal Sebir ve Siyabend Cemal Sebir de katıldıkları PKK saflarında  1997 ve 1998 yıllarında şehit düşmüştü.