Çatak’ta öğretmenlere öğrencilere ihbarcılık yaptırın baskısı

Çatak Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerle yaptığı toplantıda, “Size vereceğimiz PKK mensubu kişilerin fotolarını derslerde öğrencilere ve ayrı toplantılar yaparak ailelerine gösterin" dedi.

Çatak Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerle yaptığı toplantıda, “Size vereceğimiz PKK mensubu kişilerin fotolarını derslerde öğrencilere ve ayrı toplantılar yaparak ailelerine gösterin. Bize ihbarda bulunanlara yüklü miktarda para ödülü vereceğiz” şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı.

1990’LI YILLARDA JİTEM’İN YAPTIĞI ÖĞRETMEN CİNAYETLERİNİ ‘PKK YAPTI’ İDDİASI

Çatak Halk Eğitim Merkezi’nde geçen hafta yapılan toplantıya Çatak Kaymakamlığı yetkilileri, Çatak Emniyet Müdürü, Saray çeteleri ve Çatak’ta görev yapan öğretmenler katıldı. Toplantıda ilk olarak 1990’lı yıllarda PKK’nin yaptığı iddia edilen öğretmen cinayetlerine ilişkin bir sinevizyon sunuldu.

‘PKK SİZİ ÖLDÜRECEK UYARISI’

Sinevizyonun ardından yapılan konuşmalarda PKK’nin eğitimi engellediği ve öğretmenleri öldürdüğü iddia edilerek öğretmenlerin bu konuda öğrenci ve velileri bilinçlendirmesinin önemine vurgu yapıldı. PKK’nin 1990’lı yıllardan bu yana öğretmen öldürdüğünü ve yine öldürebileceği uyarısında bulunulan toplantıda devletin tüm kurumlarının ‘Teröre karşı’ eş güdümlü çalışmasının önemine değinilerek ‘Teröre destek veren’ ailelerin çocuklarının bilinçlendirilmesi istendi.

‘ÖĞRENCİLERE PKK MENSUPLARININ FOTOLARINI GÖSTERİN, İHBAR ETSİNLER’

Son olarak söz alan emniyet ve Çatak Jandarma yetkilileri öğretmenlerden aranan PKK üyelerinin fotoğraflarını çocuklara göstermelerini ve çocukların bu konuda eğitilmesini istedi. Saray çeteleri ayrıca aranan PKK üyesi kişilerin ihbar edilmesi karşılığında ailelere yüklü miktarda para verileceğine dair aktarımların yapılması konusunda öğretmenlere talimat verdi.

ÖĞRETMENLER TALİMATA İTİRAZ ETTİ

Toplantıda oluşan bu talebe bazı öğretmenler itiraz etti. Alınan bilgilere göre bazı öğretmenler “Bu sizin işiniz, bizim işimiz değil. Biz eğitimciyiz ve öğrencilere eğitim müfredatında belirtilen bilgileri aktarmakla görevliyiz. Söz ettiğiniz şeyler sizin görev alanınız içinde. Bu işlere bizim bu şekilde karıştırılmamız doğru değil” diyerek tepkilerini dile getirdi.