Cerablus Askeri Meclisi'ne destekler artıyor

Türk devletinin işgalci saldırılarının ardından Cerablus Askeri Meclisi'ne destekler artıyor. Minbic Askeri Meclisi ve Şems El-Şemal Taburları, Türkiye'nin planlarını boşa çıkarmak için hazır.

Minbic Askeri Meclisi, Türkiye’nin Cerablus Askeri Meclisi’nin bulunduğu noktalara ve Cerablus’un Til Emarne köyü ve kırsal alanlara yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye’nin bombardımanı sonucu bazı Cerablus Askeri Meclisi  savaşçıları yaralandı ve Minbic’teki bir hastanede tedavi altına alındı. Cerablus işgali ve teröristlerle ortaklığa karşı dünyadan tepki gelmemesi Türkiye’yi daha çok cesaretlendirdiği için saldırılarını arttırdı. Türkiye Cerablus’a savaşmadan girmek için çetelerle gizli bir anlaşma yaptı."

Türkiye’nin çeteler aracılığıyla devreye koyduğu planlarına karşı durmak için hazır olduğunu bildiren Minbic Askeri Meclisi, Cerablus Askeri Meclisi’ni destekleyeceğini duyurdu. Öte yandan  Türkiye’nin bu saldırılarının aynı zamanda Halep’in kuzeyinde de yeni bir savaşın sinyalini verdiğini belirtti.

Meclis,  Türkiye’nin kendi iç karışıklığını Halep’e sıçratmaya çalıştığı uyarısında buılunarak, bütün demokratik güçlere Türkiye’nin planlarını boşa çıkarmak için birlik çağrısında bulundu. 

Açıklamanın sonunda, "Türkiye’nin  uygulamaları ve planları  terörle mücadeleyi engelliyor. Herkes çok iyi biliyor ki, Türkiye DAİŞ ile birlikte kılık değiştirerek Cerablus’u işgal etti" diye kaydedildi.

ŞEMS EL-ŞEMAL TABURLARI: YOLA ÇIKTIK

Şems El-Şemal Taburları Genel Komutanlığı da yazılı açıklama yaparak, Türk devletinin Cerablus’taki işgal saldırılarına karşı Cerablus Askeri Meclisi savaşçılarına destek sunmak amacıyla Cerablus’a doğru yola koyulduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Türkiye’nin saldırıları ve tehditlerine karşı Cerablus Askeri Meclisi savaşçılarına destek sunmak amacıyla Cerablus’a doğru yola koyulacağız" ifadesi kullanıldı.