Cizre Belediyesi’nin çalışmaları engelleniyor

Cizre’de devlet güçleri şimdi de belediye ekiplerinin alt yapı ve yardım çalışmalarını engellemeye başladı. Devlet güçleri Kaymakamlık'a bildirim yapılmış olmasına rağmen 'izinleri' olmadığı iddiası ile belediyenin çalışmasına izin vermiyor.

Cizre'de sıkıyönetim saldırılarına gündüzleri ara verilmesinin ardından Cizre Belediyesi ekipleri devlet güçleri tarafından tahrip edilen alt yapıyı onarım ve halka yardım çalışmalarına başladı fakat devlet güçlerinin engellemesi ile karşılaştı.

Cizre Belediyesine çalışmalarda yardımcı olmak için GAP Belediyeler Birliği tarafından da farklı illerden iş makineleri gönderilirken, Cizre Kaymakamlığı’na da bilgi vererek çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerinin her çalışması devlet güçleri tarafından engelleniyor.

Devlet güçleri, belediye araçlarını emniyet otoparkına çekerken, Rojava Yardım Derneği tarafından Cizre'ye gönderilen yardım yüklü araçların da şehre girilmesine izin verilmiyor.

Öte yandan çevre illerden gelen belediye araçlarının şoförleri de izin belgeleri olmadığı iddiası ile Emniyet tarafından belediye garajında bekletiyor.