GÖRÜNTÜLÜ

Cizre'de katledilenlerin aileleri: Ölene kadar burayı terk etmeyeceğiz!

Cizre'de katledilenlerin aileleri, AKP ve Erdoğan'ı lanetleyerek, "Hepimizi öldürseler de bir yere gitmeyeceğiz" mesajını verdi.

Cizre'de katledilenlerin aileleri, AKP ve Erdoğan'ı lanetleyerek, "Hepimizi öldürseler de bir yere gitmeyeceğiz" mesajını verdi. Aileler, Davutoğlu'nun "Cizre'ye huzur getirdik" açıklamasına, "Evleri yakmışlar, insanları yakmışlar, gelen huzur bu! Çocuklarımızı öldürdüler" diye tepki gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki 'vahşet bodrumları'nda yakınları katledilenler, AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı lanetledi. Anne Esmer Tunç, Nurettin Acar ve Emine Acet devletin soykırımcı saldırılarına rağmen Cizre'yi terk etmeyeceklerini açıkladı.

Anne Esmer Tunç: Mehmet Tunç kimdi? Mehmet Tunç hepimizin yüreğiydi, ruhuydu, gözüydü. Mehmet Tunç hepimizin sırtıydı, sırtımız kırıldı! 'İmdat' dedi, bu kâfir devlet bu imdat çığlığına saldırdı. O kadar çığlık attı, kimseler yardımına gelmedi. Biz hepimiz kâfiriz, Türklerin kardeşiyiz! Aynı kafirler gibiyiz! Avrupa kâfir zaten, o Amerika mıdır nedir o da kâfir, insan hakları kâfir, hani insan hakları yok...

Bu vahşeti Müslüman Müslümana yapar mı? Bakın, buraların fotoğrafına... Kobanê'de böyle bir şey var mı? Bunlardan daha zalimi yeryüzünde yok. Duam ve isteğim Allah’tan, Cizre’nin etrafında bulunan pirlerden; hakkımızı bunlarda bırakmayın."

Başbakan namaz kılıyormuş, senin namazın ne işe yarar! Gel bodrumlara iyice bak, Kürt gençlerine ne yaptın... Gelip Kürt gençlerine yapılanlara baksın. Bu kafirler bizi yok ettiler, malımızı mülkümüzü yaktılar. Yine de bir yere gitmeyeceğiz, evimiz burasıdır. Nereye gideceğiz, gidip onların uşağı mı olacağız? Ölünceye kadar kendi toprağımızda kalacağız. Hiçbir zaman buradan gitmeyeceğiz. 

'HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

Burada bir ev bırakmamışlar, her şeyimizi yakmışlar. Ne ev ne bark, ne genç ne Cizre; hiçbir şey bırakmamışlar. Bir de çıkıp tüm dünyanın karşısına yalan söylüyor, 'teröristler Cizre’yi yaktı' diyorlar. Ölenlerin hapsi Cizre’nin, Kürtlerin gençleriydi. Allah yalancıların ocağını söndürsün!

Yaşadığımız sürece onun acısı yüreğimizden, anısı gözlerimizin önünden silinmeyecek. Hayatımız boyunca onun acısını unutmayacağız. 

Hiçbir yere gitmiyoruz. Ankara’ya, İstanbul’a, Mersin'e mi gideceğiz... Her gün onların psikopatları bizim gençlerimizin peşine düşüyor. Katledip o sokaklara, ortalığa atıyorlar. Vallahi bir yere gitmeyeceğiz, ölünceye kadar buradayız!

Mehmet Tunç ne yaptı size, ne dedi? Dedi ki; 'ben Kürdüm, Allah beni bu dünyaya Kürt olarak getirdi, benim dilim Kürtçe, kültürüm Kürttür.' Tek hatası buydu işte! Bunun için onu katlettiler. Ne kimseyi talan etmişti, ne kadın kaçırmıştı, ne de başkasının malını yemişti... Tek suçu Kürt evladı olmasıydı.

Nurettin Acar: "Başbakan diyor ki, 'Cizre'ye huzur getirdik!' Gel de gör getirdiğin huzuru! Gelsin de görsün yaptıklarını. Her tarafı, her şeyi yakmışlar. Yine de hiçbir yere gitmeyeceğiz. Cizre’de öleceğiz, burayı bırakmayacağız. Ölene kadar buradayız. Evleri yakmışlar, insanları yakmışlar, gelen huzur bu! Çocuklarımızı öldürdüler. 

Başbakan da iyi bilsin; hiçbir yere gitmiyoruz, Cizre’yi de bırakmıyoruz. Şehrimizden de çıkmıyoruz. Hepimizi öldürseler de bir yere gitmeyeceğiz. Buradayız.

Emine Acet: Çocuklarımız hayatlarını kaybettiler, onlar için geldik. Gelip bakalım dedik, çocuklarımız buralardaydı. Allah hakkımızı onlarda bırakmasın. Sonuna kadar burada kalacağız, gün gelip de onlar gibi bu dünyadan gidinceye kadar buradayız...