Cizre'de polis terörü devam ediyor

Sıkıyönetim saldırılarına gündüz arası verilen Cizre'de polisler, bir kadın ve genci cadde ortasında uzun süre darp etti.

Çevrede bulunan esnafın tepki göstermesi ile olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Olay ardından polisler, Kobanê caddesi üzerinde bulunan motorsikletleri toplamaya başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırılarına "gündüz arası" verilmesine rağmen, devlet güçleri ilçede terör estirmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Kobane caddesinde seyir halindeki bir motorsikleti havaya ateş açarak durduran polisler, motor sürücüsünü darp etti. Ismi öğrenilemeyen gencin darp edildiğini gören bir kadının polislere tepki göstermesi üzerine, kadında polisler tarafından darp edildi.

Kadın ve gencin darp edildiğini gören çevredeki esnaflar da toplanarak polis terörüne tepki gösterdi. Halkın toplanarak, polise tepki göstermesi üzerine çok sayıda zırhlı araç olay yerine sevk edildi. Zırhlı araçlardan inen özel timler, rastgele havaya ateş açtı. Kadın ve genç uzun süre polislerin şiddetine maruz kaldıktan sonra, genç polisler tarafından gözaltına alındı.

Gencin gözaltına alınması ardından polisler çevrede bulunan esnafı gezerek tehdit etti. Polisler zırhlı araçlarla yolu trafiğe kaparak, yoldan geçen ve dükkanlarda bulunan motorsikletlere el koyuyor.