Cizre'deki devlet karargahı Rakka gibi!

Cizre'de devlet güçlerinin karargaha dönüştürdüğü bir binada Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Macaristan'a ait paralar bulunması, soykırımcı saldırılarda çetelerin de kullanıldığına dair iddiaları güçlendirdi.

Türk devlet güçlerinin, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki soykırımcı saldırılarında aynı zamanda El Kaide çetelerini kullandığına dair yeni bulgular ortaya çıktı. Devler güçlerinin karargah olarak kullandığı, Sur Mahallesi'ndeki 'vahşet bodrumu'nun yakınlarındaki 5 katlı binada Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Macaristan'a ait paralar bulundu. 

Bina sahipleri, devlet güçlerinin çekilmesiyle birlikte evlerine döndü ve enkazın arasında bu paralarla karşılaştı. "United Arab Emirates", "Forient", "PYJIb"i "BANK POCCHII" ve Suriye lirasının bulunması, devletin Kürdistan'daki katliamlarını çetelerle birlikte düzenlediğine dair iddiaları güçlendirdi.

Enkaz arasında Rus rublesinin de bulunması Çeçenistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden de çetelerin getirilmiş olabileceğini düşündürdü.

IRKÇI YAZILAR, BİRA KASALARI...

Irkçı ve cinsiyetçi yazıların duvarlarına yazıldığı binada, çok sayıda bira kasasının bulunması da dikkati çekti. 

Söz konusu bölgede "Türkmen taburu" bulunduğu yönünde birçok iddia gündeme gelmiş, yine devlet güçlerinin telsizler üzerinde zaman zaman Arapça ve Azericeye yakın bir dille konuştukları belirtilmişti. 

El Nusra'nın "terör listeleri"nden çıkmak için kurduğu paravan örgüt Ehrar El-Şam'ın eski bir emiri olan M.E.Z., 750 çetecinin MİT organizasyonuyla Türkiye'ye geçirildiğini ve Kürdistan'daki saldırılarda kullanıldığını açıklamıştı.