Colemêrg'de direniş sürüyor

AKP-MHP iktidarının Colemêrg Beyediyesi'ni gasp etmesinin ardından direniş 5’inci gününde devam ediyor. DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, kent esnafını ziyaret etti.

İRADE GASPI

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı protestolar 5’inci gününde sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekilleri, kentteki esnafı ziyaret etti. Kayacanlar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden eşbaşkan ve beraberindekiler, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Esnaf ziyaretinde konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Hakkari halkı kendi iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Ama belediye eşbaşkanımızı gözaltına alıp, ceza vererek tutukladılar. Bize verilen tüm bu cezalar AKP iktidarı ve şiddetinin vesikasıdır. Biz belediye eşbaşkanlarımızla halkımıza hizmet edeceğiz. Bir olursak kayyımı gönderebiliriz. Halkın iradesi kimi seçmişse belediye eşbaşkanları onlardır. Demokrasi ve özgürlük gelene kadar durmayacağız. Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz. Halkımızı yalnız bırakmayacağız” diye belirtti.

Eşbaşkan ve milletvekilleri, ardından mahallelere giderek burada ziyaretler gerçekleştirdi.